T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Yabancı Dil :
-
Telefon :
424-2370000
Eposta :
Fax :
424-2415526
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Reoloji; Filtrasyon; Meyvelerin emülsiyon film ile kaplanması; Organik atıklardan pektin, selüloz ve CMC üretimi; Meyve suyu teknolojisi; Nem sorpsiyonu ve termodinamiği; Modelleme

Doğum Yeri Elazığ
Yabancı Dil -
Telefon 424-2370000
Eposta
Fax 424-2415526
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Reoloji; Filtrasyon; Meyvelerin emülsiyon film ile kaplanması; Organik atıklardan pektin, selüloz ve CMC üretimi; Meyve suyu teknolojisi; Nem sorpsiyonu ve termodinamiği; Modelleme
  • Lisans » 1981 Yılı mezunu

    Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü
  • Yüksek Lisans » 1988 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Doktora » 1992 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Doçentlik » 1995

    Fırat Üniv. Müh. Fak. Kimya Müh. Böl.
  • Profesörlük » 2001

    Fırat Üniv. Müh. Fak. Kimya Müh. Böl.
  • 1 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

    Bölüm Başkan Yardımcısı » Eylül 1998 ile Eylül 2004 tarihleri arasında.
  • 2 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

    Kurul Üyesi » Ocak 2004 ile Eylül 2007 tarihleri arasında.
  • 3 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

    Anabilim Dalı Başkanı » Temmuz 2004 tarihinden itibaren.
  • 4 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

    Bölüm Başkanı » Eylül 2004 ile Eylül 2007 tarihleri arasında.
  • 5 F.Ü. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE

    Yönetim Kurulu Üyesi » Eylül 2004 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 6 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

    Kurul Üyesi » Eylül 2004 ile Eylül 2007 tarihleri arasında.
  • 7 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

    Müdür » Temmuz 2010 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 8 FIRAT ÜNİVERSİTESİ

    Senato Üyesi » Temmuz 2010 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 9 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

    Yönetim Kurulu Üyesi » Temmuz 2010 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 10 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

    Kurul Üyesi » Temmuz 2010 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 11 Mühendislik Fakültesi

    Mühendislik Fakültesi Eğitim ve Kalite Kontrol Üyeliği » Kasım 2001 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 12 Mühendislik Fakültesi

    Fırat Üniv. Uzaktan Eğitim Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği » Temmuz 2001 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında.
  • 13 Mühendislik Fakültesi

    Uluslararası İlişkiler Müh.Fak Temsilcisi » Kasım 2004 ile Ocak 2008 tarihleri arasında.
  • 14 SİNAŞ Sınai Gazlar A.Ş. İstanbul

    Kimya Mühendisi » Ağustos 1983 ile Aralık 1984 tarihleri arasında.
  • 15 Topçu ve Füze Okulu Polatlı-Ankara; Asteğmen Babaeski-Kırklareli

    Asteğmen » Nisan 1982 ile Temmuz 1983 tarihleri arasında.

Makaleler

Uluslararası
  1. Arslan, N., Kar, F., (1998). Effect of perlite on specific cake resistance in constant pressure filtration of pectin extract from orange peel. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSOREVolume: 35 Issue: 1 Pages: 35-39, 32(1),35-39.
  2. Kar, F., Arslan, N., (1996). Effect of kieselguhr on specific cake resistance in constant pressure filtration of pectin extract from orange peel. Journal of Food Science and Technology, 36(4),334-338.
  3. Toğrul, H., Arslan, N., (1996). Effect of kieselguhr on filtration of first carbonatation sludge. INTERNATIONAL SUGAR JOURNAL, 97(1164B),654-658.
  4. Arslan, N., (1999). Filtration and sedimentation of sugar beet pulp acidified water mixtures. INTERNATIONAL SUGAR JOURNAL, 101(1203B),157-160.
  5. Feride, N.A., Kar, F., Arslan, N., (2009). Rheology of peach pulp powdered activated carbon mixturesFeride Naime Arsalanoğlu. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 46(2),156-159.
  6. Kar, F., Arslan, N., (2005). The effect of activated carbon usage on organic acids in peach pulp Feride Naime Arslanoğlu. Journal of Food Science and Technology, 42(3),267-272.
  7. Kar, F., Arslan, N., (2005). Rheology of peach pulp as affected by temperature and added granular activated carbon Feride Naime Arslanoğlu. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 42(4),325-331.
  8. Toğrul, H., Arslan, N., (2005). Carboxymethyl cellulose from sugar beet pulp cellulose as a hydrophilic polymer in coating of apples. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 42(2),139-144.
Ulusal
  1. Ayten, A., Arslan, N., (2016). Limon kabuğundan elde edilen selüloz ve karboksimetil selülozun reolojik özellikleri. FIRAT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ, 28(2),119-133.

Bildiriler

Uluslararası
  1. Karataş, M., Arslan, N., (2018). Moisture sorption isotherms of green lentil (lens culinaris Medic.) stored in a chamber under controlled humidity:Modelling and thermodynamic functions. 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON LIFE AND ENGINEERING SCIENCES, KYRENIA, CYPRUS ICOLES 2018, (),3-3.
  2. Karataş, M., Arslan, N., (2018). Moisture sorption isotherms and thermodynamic functions of chickpea (Cicer arietinum L.) stored in a chamber under controlled humidity. 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON COMPUTATIONAL MATHEMATICS AND ENGINEERING SCIENCES-CMES 2018 04-06 May 2018, Girne, CYPRUS, (),246-246.
  3. Arslan, N., Ayten, A., (2016). Meyve suyu endüstrisi atığı limon kabuğundan elde edilen selülozdan üretilen karboksimetil selülozun meyvelerin kaplanmasında koruyucu film tabakası bileşeni olarak kullanılması. ISEM 2016, 3rd INTERNATIONAL SYMPOSIUM on ENVIRONMENT and MORALITY, (),394-403.

Projeler

  1. Selülozik Atıklardan Elde Edilen Karboksimetil Selülozun Reolojisi ve Meyvelerde Koruyucu Film Tabakası Bileşeni Olarak Kullanılmasına Yönelik Çalışmalar için Alt Yapı Oluşturulması, -
  2. Limon Kabuğu Selülozundan Üretilen Karboksimetil Selülozun Reolojik Davranışı ve Meyve Kaplama Filmlerinde Hidrofil Polimer Olarak Kullanılması, -
  3. Şeker Pancarı Küspesi Selülozundan CMC Üretimi ve Meyvelerin Bozulmalarının Geciktirilmesinde Koruyucu Film Tabaka Olarak Kullanılması, -
  4. Portakal Kabuğu Pektininin Fizikokimyasal Özellikleri ve Pektin Ekstraktının Sabit Basınç Filtrasyonu, -