T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Prof. Dr. Mehmet ÇALICIOĞLU

» Veteriner Fakültesi » Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü » Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilm Dalı
Yabancı Dil :
İngilizce
Telefon :
424-2370000 - 3976
Eposta :
,
Fax :
-
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Gıda Güvenliği ve Mikrobiyolojisi, HACCP, GMPs-SSOPs


Doğum Yeri Aydın
Yabancı Dil İngilizce
Telefon 424-2370000 - 3976
Eposta ,
Fax -
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Gıda Güvenliği ve Mikrobiyolojisi, HACCP, GMPs-SSOPs
  • Lisans » 1993 Yılı mezunu

    Ankara Üniv. Veteriner Fakültesi
  • Yüksek Lisans » 1995 Yılı mezunu

    Dept. Of Animal Science, Univ. Wisconsin-Madison
  • Doktora » 2000 Yılı mezunu

    Dept. Of Animal Science, Univ. Wisconsin-Madison
  • Doçentlik » 2004

    F.Ü. Veteriner Fakültesi, Besin Hij.Tek. AD
  • Profesörlük » 2009

    F.Ü. Veteriner Fakültesi, Besin Hij.Tek. AD
  • 1 VETERİNER FAKÜLTESİ

    Dekan Yardımcısı » Kasım 2008 ile 2012-01-30 tarihleri arasında.
  • 2 VETERİNER FAKÜLTESİ

    Anabilim Dalı Başkanı » 2013-09-15 tarihinden itibaren.
  • 3 Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

    Bölüm Başkanı » 2018-05-01 tarihinden itibaren.
  • 4 Sağlık Bilimleri Enstitüsü

    Yönetim Kurulu Üyesi » 2018-11-11 tarihinden itibaren.
  • 5 F.Ü Senatosu

    Senato Üyesi » 2017-08-06 tarihinden itibaren.
  • 6 F.Ü. Kalite Kurulu

    Kurul Üyesi » 2017-06-04 tarihinden itibaren.
  • 7 Veteriner Fakültesi EAEVE Komisyonu

    Koordinatör » 2017-08-06 tarihinden itibaren.
  • 8 F.Ü. Rektörlüğü Stratejik Planlama

    Kurul Üyesi » 2014 tarihinden itibaren.
  • 9 Veteriner Fakültesi

    Dekan » 2020-02-17 tarihinden itibaren.

Kitaplar

  1. Özen, A., Apaydın, A.M., Rişvanlı, A., Girgin, A., Patır, B., Kalkan, C., Ünsaldı, E., Köroğlu, E., Dinç, G., Bulut, H., Öcal, H., Eröksüz, H., Eröksüz, Y., Çay, M., Servi, K., Canpolat, İ., Tanyıldızı, S., Özbey, O., Bayraktar, M., Yılmaz, S., Issi, M., Çalıcıoğlu, M., Gül, Y., Gür, S., Özdemir, N., Erişir, M., Tatlı, S.P., Azman, M.A., , Veteriner Hekimliği Terimler Sözlüğü Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş 2. Baskı, Türk Dil Kurumu Yayınları, 2017, 2403, 9789751621245.
  2. Çalıcıoğlu, M., , Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri, Anadolu Üniversitesi Basımevi, 2017, 99, 9789750622335.

Makaleler

Uluslararası
  1. Şeker, İ., Rişvanlı, A., Çalıcıoğlu, M., Incili, G.K., Saat, N., (2017). Effects of Different Estrous Synchronization Methods on the Composition of Simmental Cow’s Milk. Acta Scientiae Veterinariae, 45(1471),1-7.
  2. Incili, G.K., Çalıcıoğlu, M., (2016). Gıda Kaynaklı Viral Hepatitler ve Gıda Güvenliği. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 30(3),247-252.
  3. Dikici, A., Çalıcıoğlu, M., (2013). Survival of Listeria monocytogenes during Production and Ripening of Traditional Turkish Savak Tulum Cheese and in Synthetic Gastric Fluid. JOURNAL OF FOOD PROTECTION, 76(10),1801-1805.
  4. Öksüztepe, G., Patır, B., Çalıcıoğlu, M., (2005). Identification and distribution of lactic acid bacteria during theripening of Savak tulum cheese. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, 29(3),873-879.
  5. Dikici, A., Ilhak, O.İ., Çalıcıoğlu, M., (2013). Effects of essential oil compounds on survival of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157 H7 in cig kofte. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, 37(2),177-182.
  6. Çalıcıoğlu, M., Kaspar, C., Buege, D., Luchansky, J., (2002). Effectiveness of Spraying with Tween 20 and Lactic Acid to Decontaminate Inoculated Escherichia coli O157 H7 and Indigenous Escherichia coli Biotype I on Beef. JOURNAL OF FOOD PROTECTION, 65(1),26-32.
  7. Calicioglu, M., , S.J., , S.J., , K.P., , S.G., (2002). Destruction of Acid Adapted and Nonadapted Listeria monocytogenes during Drying and Storage of Beef Jerky. FOOD MICROBIOLOGY, 19(6),545-559.
  8. Dikici, A., , Y.H., , A.A., , C.M., (2013). Effect of Tween 20 on antibacterial effects of acidic neutral and alkaline decontaminants on viability of Salmonella on chicken carcasses and survival in waste decontamination fluids. Food Control, 30(2),365-369.
  9. Yoon, Y., Çalıcıoğlu, M., Kendal, P., Smıth, G., Sofos, J., (2005). Influence of inoculum level and acidic marination on inactivation of Escherichia coli O157 H7 during drying and storage of beef jerky. FOOD MICROBIOLOGY, 22(5),423-443.
  10. Çalıcıoğlu, M., Sofos, J., Kendall, P., Smıth, G., (2003). Effect of Acid Adaptation on Inactivation of Salmonella during Drying and Storage of Beef Jerky treated with Marinades. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 89(1),51-65.
  11. Çalıcıoğlu, M., Sofos, J., Kendall, P., (2003). Influence of Marinades on Survival during Storage of Acid Adapted and Nonadapted Listeria monocytogenes Inoculated Post Drying on Beef Jerky. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 83(3),283-292.
  12. Çalıcıoğlu, M., Faıth, N., Buege, D., Luchansky, J., (2002). Viability of Escherichia coli O157 H7 during Manufacturing and Storage of A Fermented Soudjouk Style Sausage. JOURNAL OF FOOD PROTECTION, 65(10),1541-1544.
  13. Calicioglu, M., , B.D., , F.N., , L.J., (2001). Validation of a Manufacturing Process for Fermented Semidry Turkish Soudjouk to Control Escherichia coli O157 H7. Journal of Food Protection, 64(8),1156-1161.
  14. Faıth, N., Le, C.N., Alvarange, M., Çalıcıoğlu, M., Buege, D., Luchansky, J., (1998). Viability of Escherichia coli O157 H7 in Ground and Formed Beef Jerky Prepared at Levels of 5 and 20 Fat and Dried at 52 57 63 or 68 Degrees C in a Home style Dehydrator. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 41(3),213-221.
  15. Çalıcıoğlu, M., Nancy, G.F., Buege, D., Luchansky, J., (1997). Viability of Escherichia coli O157 H7 in fermented semidry low temperature cooked beef summer sausage. JOURNAL OF FOOD PROTECTION, 60(10),1158-1162.
  16. Calicioglu, M., , S.J., , K.P., (2002). Fate of Acid Adapted and Nonadapted Escherichia coli O157 H7 Inoculated Post Drying on Beef Jerky Treated with Marinades Before Drying. Food Microbiology, 20(2),169-177.
  17. Calicioglu, M.., , D.A., (2002). Survival and Acid Adaptation Ability of Salmonella during Processing andRipening of Savak tulumi Cheese. JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, 8(6),1124-1130.
  18. Ilhak, O., , D.A., , C.Ö., , S.P., , O.G., , C.M., (2013). Effect of cooking procedures of kiymali pide a traditional Turkish fast food on destruction of Escherichia coli O157 H7. Meat Science, 94(2),159-163.
  19. Calicioglu, M., , D.A., (2009). Survival and acid adaptation ability of Salmonella during processing and ripening of Savak tulumi cheese. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8(6),1124-1130.
  20. Dipersio, P., , K.P., , C.M., , S.J., (2003). Inactivation of Salmonella during drying and storage of apple slices treated with acidic or sodium metabisulfite solutions. Journal of Food Protection, 66(12),2245-2251.
  21. Calicioglu, M., , S.J., , K.P., , S.G., (2003). Effects of Acid Adaptation and Modified Marinades on Survival of Post Drying Salmonella Contamination on Beef Jerky During Storage. Journal of Food Protection, 66(3),396-402.
  22. Calicioglu, M., , S.J., , S.J., , K.P., , S.G., (2002). Inactivation of Acid Adapted and Nonadapted Escherichia coli O157 H7 during Drying and Storage of Beef Jerky Treated with Different Marinades. Journal of Food Protection, 65(9),1399-1405.
  23. Calicioglu, M., , B.D., , I.S., , L.J., (1999). Recovery of Escherichia coli Biotype I and Enterococcus spp during Refrigerated Storage of Beef Carcasses Inoculated with Fecal Slurry. Journal of Food Protection, 68(8),944-947.
  24. Oksuztepe, G.., , P.B.., , C.M.., , I.O.I.., , D.A., (2010). Presence of E coli O157 H7 in Cakes Marketed in Elazig. KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, 16(2),307-311.
  25. Oksuztepe, G.., , I.O.I.., , D.A.., , C.M.., , P.B., (2010). Effect of Potassium Sorbate on Some Microbiological Properties ofCokelek Stored at Different Temperatures. KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, 16(null),99-105.
  26. Çalıcıoğlu, M., (2010). Presence of E coli O157 H7 in Cakes Marketed in Elazig. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16),307-311.
Ulusal
  1. Incili, G.K., Dikici, A., Koluman, A., Çalıcıoğlu, M., (2019). Aside Adapte ve Adapte Edilmemiş E. coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes’lerin Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşması Boyunca Yaşamları. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 33(2),55-61.
  2. Sönmez, A., Incili, G.K., Çalıcıoğlu, M., (2019). Elazığ İlinde Vakum Ambalajlı ve Açıkta Satışa Sunulan Lor Peynirlerinin Kimyasal Özelliklerinin ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Değerlendirilmesi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 33(3),169-175.

Bildiriler

Uluslararası
  1. Yılmaz, H., Çizmecigil, U.Y., Tarakcı, E.A., Aydın, Ö., Yılmaz, A., Çalıcıoğlu, M., Çiftçioğlu, G.R., Aydın, A., Bostan, K., Şireli, U.T., Guzel, M., Karakullukçu, A., Kocazeybek, B.S., Van, D.P.W., Rıcht, J.A., Turan, N., (2017). DETECTION AND FREQUENCY OF HEPATITIS A AND E VIRUSES IN MUSSELS COLLECTED FROM THE BOSPHORUS, IN ISTANBUL, TURKEY. VETERINARY MEDICINE IN SERVICE OF PEOPLE, (),-.
  2. Şeker, İ., Rışvanlı, A., Çalıcıoğlu, M., Incili, K., Saat, N., (2017). Farklı Östrus Senkronizasyon Yöntemlerinin Simmental Irkı İneklerın Süt Kompozisyonu Üzerine Etkileri.. 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, (),-.
  3. Yılmaz, H., Çizmecigil, U.Y., Tarakçı, E.A., Aydın, Ö., Yılmaz, A., Çalıcıoğlu, M., Çiftçioğlu, G.R., Aydın, A., Bostan, K., Şireli, U.T., Güzel, M., Kocazeybek, B.S., Van, D.P.W.H.M., Richt, J., Turan, N., (2017). Detection and frequency of hepatitis A and E viruses in mussels collected from the Bosphorus, in Istanbul, Turkey. International Scientific Syposium, Trakia University, Faculty ofVeterinary Medicine, (),-.
  4. Çalıcıoğlu, M., (). Süt ve süt ürünlerinde steroid hormonlar ve tüketici sağlığı. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, (),-.
  5. Dikici, A., Koluman, A., Çalıcıoğlu, M., (). Effect of Decontamination with Lactic Acid Solutions at Different Temperatures on Spinach Contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC. ULUSLARARASI HAYVANSAL GIDALAR KONGRESİ, (),-.
Ulusal
  1. Ataş, s., Incili, G.K., Durmuşoğlu, H., Çalıcıoğlu, M., (2017). Piliç Sosislerinin Raf Ömrüne Modifiye Atmosfer Paketleme Koşullarında Biyokoruyucu Kültür Uygulamasının Etkisi. 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, (),33-34.
  2. Şeker, İ., Rişvanlı, a., Çalıcıoğlu, M., Incili, G.K., Saat, N., (2017). Farklı Östrus Senkronizasyon Yöntemlerinin Simmental Irkı İneklerin Süt Kompozisyonu Üzerine Etkileri. 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, (),101-102.

Projeler

  1. Veteriner Fakültesi Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı Sterilizasyon Ünitesinin Geliştirilmesi, 29.07.2019-
  2. Piliç sosislerinin raf ömrüne modifiye atmosfer paketleme koşullarında biyokoruyucu kültür uygulamasının etkisi, 07.05.2017-05.10.2018
  3. Gıda Ve Sularla Bulaşabilen Hepatit Virüslerinin Real Time Rt Pcr İle Saptanması Ve Bulunan Virüslerin Filogenetik Analizi, 01.10.2013-24.02.2016
  4. Kümesten Kesimhaneye Salmonellaların Saçılımının Modellenmesi, 01.01.2013-01.05.2016
  5. Piliç Kesimhanesinde Tüy Islatma ve Ön Soğutma Sıvılarının Kesim Süresine Göre Değişimleri ile Karkasın Mikrobiyolojik Kalitesine Etkileri, 12.04.2012-25.12.2015
  6. Poşet içi karkas dekontaminasyon metodunun taze poşet piliçlerin raf ömrü üzerine etkisi, -
  7. Şalgam Suyunun Raf Ömrünün Uzatilmasi Için Bozulma Etmeni Yabani Mayaların Çeşitli Yöntemlerle Inaktivasyonu Ve Inhibisyonu , -
  8. Elazığ da Tüketilen Kremalı Pastalarda E coli O157 H7 nin Varlığı , -
  9. Şavak Tulum Peynirinin Üretimi ve Olgunlaştırılması Sırasında Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes Ve Salmonella nın Yaşam ve Asit Adaptasyon Kabiliyetinin İncelenmesi, -
  10. Kıymalı pide üretim koşullarının Salmonella Listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157 H7 patojenlerinin inaktivasyonu üzerine etkisi, -
  11. Antimikrobiyel Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella nın İnaktivasyonu Üzerine Etkisi , -
  12. Controlling Risk from Listeria monocytogenes and Other Foodborne Pathogens in Dry Foods, -
  13. Survival of Escherichia coli O157 H7 During Manufacture of Ground and Formed Beef Jerky, -
  14. Viability of Escherichia coli O157 H7 in Fermented Semidry Low temperature Cooked Beef Summer Sausage, -

Üyelikler

  1. VETERİNER GIDA HİJYENİSTLERİ DERNEĞİ
  1. Uluslararası, Dergi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1
  2. Uluslararası, Dergi, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1
  3. Uluslararası, Dergi, Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 2
  4. Uluslararası, Dergi, MEAT SCIENCE, 1