T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Yabancı Dil :
-
Telefon :
424-2370000
Eposta :
Fax :
-
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Gıda teknolojisi, meyve suyu teknolojisi

Doğum Yeri Elazığ
Yabancı Dil -
Telefon 424-2370000
Eposta
Fax -
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Gıda teknolojisi, meyve suyu teknolojisi
  • Lisans » 1990 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi
  • Yüksek Lisans » 1993 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi
  • Doktora » 1998 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi
  • Doçentlik » 2013

    Fırat Üniversitesi
  • 1 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

    Bölüm Başkan Yardımcısı » Ocak 2005 ile Aralık 2009 tarihleri arasında.
  • 2 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

    Bölüm Başkan Yardımcısı » Ocak 2013 tarihinden itibaren.

Makaleler

Uluslararası
  1. Arslan, N., Kar, F., (1998). Filtration of Sugar Beet Pulp Pectin Extract and Flow Properties of Pectin Solutions. Journal of Food Engineering, 36(1),113-122.
  2. Arslanoğlu, F.N., Kar, F., Arslan, N., (2005). Rheology of peach pulp as affected by temperature and added granular activated carbon. Journal of Food Science and Technology, 42(4),325-331.
  3. Kaya, A., Kar, F., (2013). Experimental Investigation of Drying Behavior of Rosehip in a Cyclone Type Dryer. International Journal of Biological , Biomolecular, agricultural, Food and Biotechnological Engineering, 7(6),419-423.
  4. Arslanoğlu, F.N., Kar, F., Arslan, N., (2005). Adsorption of dark coloured compounds from peach pulp by using powdered activated carbon. Journal of Food Engineering, 71(),156-163.
  5. Arslanoğlu, F.N., Kar, F., Arslan, N., (2005). Adsorption of dark coloured compounds from peach pulp by using granular activated carbon. Journal of Food Engineering, 68(4),409-417.
  6. Kar, F., Arslan, N., (1999). Characterization of Orange Peel Pectin and Effect of Sugars L Ascorbic Acid Ammonium Persulfate Salt on Viscosity of Orange Peel Pectin Solutions. Carbohydrate Polymers, 40(),285-291.
  7. Kar, F., Arslan, N., (1999). Effect of Temperature and Concentration on viscosity of Orange Peel Pectin Solutions and Intrinsic Viscosity Molecular Weight Relationship. Carbohydrate Polymers, 40(),277-284.
  8. Arslanoğlu, F., , K.F., , A.N., (2005). Effect of activated carbon on organic acids in peach pulp. Journal of Food Science and Technology, 42(3),267-272.
  9. Çelebi, H., , P.İ., , U.F., (1995). Die Spurenelemente Cd und Sb der Mn Fe Erze aus der West Euphrat Halfte des Lagerstattendistriktes Keban Provinz Elaziğ Osttürkei. Chemie der Erde/ Geochemistry, 55(),119-132.
  10. Utlu, F., , Ç.H., , P.İ., (1995). Die Spurenelemente Cd Sb Pb und Zn der Cu Erze aus der Massivsulfidlagerstatte Ergani Maden Provinz Elaziğ Osttürkei. Chemie der Erde/ Geochemistry, 55(),189-204.
  11. Kar, F., (2000). Constant Pressure Filtration of Sugar Beet Pulp Amonium Oxalate Solution Mixtures. Int. Sugar Journal, 102(),418-424.
  12. Kar, F., , A.N., (1999). Effect of Kieselguhr on Specific Cake Resistance in Constant Pressure Filtration of Pectin Extract from Orange Peel. Journal of Food Science and Technology, 36(4),334-338.
  13. Arslan, N., , K.F., (1998). Effect of Perlite on Specific Cake Resistance in Constant Pressure Filtration of Pectin Extract from Orange Peel. Journal of Food Science and Technology , 32(1), 35-39, 1998., 32(1),35-39.
Ulusal
  1. Kar, F., Biçer, A., (2018). Çimento-Pet Kompozitlerin Isıl ve Mekanik Özellikleri. Fırat Üniv. Fen Bilimleri Dergisi, 30(2),45-50.
  2. Kar, F., Peker, İ., (1993). Çeşitli Kömür ve Uçucu Küllerde Uranyum, Toryum ve Potasyum Tayini. Doğa-Tr. J. Of Engin. And Environmental Sci., 17(),255-258.
  3. Kar, F., Peker, İ., (1994). Şarap Taşlarından Potasyum Hidrojen Tartarat, Tartarik Asitve Rochelle Tuzunun Kazanılması. Tr. J. Of Engin. And Environmental Sci, 18(),459-466.
  4. Çelebi, H., Kar, F., Peker, İ., (1997). Murat Nehri’nin Hidrojeokimyasal Özellikleri. Ekoloji,, 5(22),14-20.
  5. Kar, F., Çelebi, H., (1996). Peri Suyu’nun Hidrojeokimyasal Özellikleri,. Ekoloji,, 5(18),12-17.
  6. Arslan, N., Özer, A., Kar, F., (1994). Effect of Low pH and High Temperature on Chemical-Textural Properties of Turkish Tangerine and Grapefruit Juice. Chimica Acta Turcica, 22(),377-382.
  7. Kar, F., Arslan, N., (1999). Factors Affecting the Extraction of Pectin from Orange Peel Constant Pressure Filtration of Orange Peel Pectin Extract. Chimica Acta Turcica, 27(3),1-5.
  8. Kar, F., (2012). Ihlamurun Sorpsiyon İzotermleri ve Sorpsiyonun İzosterik Isısı. Fırat Üniv. Mühendislik Bilimleri Dergisi, 24(2),203-211.
  9. Özen, E., Kar, F., (2018). Farklı Teknikler Kullanılarak Domatesin Kurutulması. Fırat Üniv. Mühendislik Bilimleri Dergisi, 30(1),47-57.
  10. Kaya, A., Kar, F., (2017). Thermal and Mechanical Properties of Cement-Eps-Marble Powder Composites. Journal of TheTurkish Chemical Society Section B(JOTCSB), (),25-32.

Bildiriler

Uluslararası
  1. Yılgın, M., Duranay, N., Kar, F., Bal, A.D., (2012). Tekstil Endüstrisi Boyar Maddelerinden Levafix blue’nun Zeolitle Adsorpsiyonunun Araştırılması,,06-09 Aralık 2012, Bursa. I. Uluslararası Endüstriyel Su Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı, (),-.
  2. Kaya, A., Kar, F., (2015). An insulation plaster with waste expanded polystyrene. 19 th INTERNATIONAL (THERMO) CONFERENCE, (),-.
  3. Biçer, A., Kar, F., (2013). Experimental Investigation of Drying Behavior of Rosehip in a Cyclone-Type Dryer, , Paris June, 2013. World Academy of Science Engineering and Technology, ISSUE 78, (),-.
  4. Biçer, A., Kar, F., (2013). Investigation of Drying Behavior of Ginger in a Convective Dryer, , ISSUE 78, Paris June, 2013. World Academy of Science Engineering and Technology, (),-.
  5. Biçer, A., Kar, F., (2018). Thermal and mechanical properties of EPS, cement, sand, calcium and magnesium stearate concrete composition materials. III. European Conference On Science, Art Culture, (),-.
  6. Kar, F., Kaya, A., (2016). Modifiye Edilmiş EPS Agregalı Betonların Isıl ve Mekanik Özellikleri,, 04-06 November 2016, Alanya – Turkey. ISEM 2016, 3rd International Symposium on Environment and Morality, (),-.
  7. Kaya, A., Kar, F., (2017). Thermal and Mechanıcal Propertıes of Cement-Eps-Marble Powder Composites. International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE), (),1188-.
  8. Aydoğmuş, E., Kaya, A., Kar, F., (2016). Modelling Thermal Conductivity of Cement Composites Containing Waste Expanded Polystyrene. The International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), (),-.
  9. Kar, F., Kaya, A., (2016). Modifiye Edilmiş EPS Agregalı Betonların Isıl ve Mekanik Özellikleri. ISEM2016, 3rd International Symposium on Environment and Morality, (),-.
  10. Biçer, A., Kar, F., (). Investigation of drying kinetics of rosehip in a convective dryer. 17 th International Conference on Thermal Enginnering and Thermogrammetry, (),-.
  11. Kar, F., Kaya, A., (). The Rheological Behavior of Concentrated Orange Juice. HEFAT2014, (),-.
  12. Kar, F., Kaya, A., (). Thermal and Mechanical Properties of Concretes With Styropor 2014 Conference on Computational Mechanics CCM. 2014 Conference on Computational Mechanics (CCM), (),-.
Ulusal
  1. Artar, D., Yağmur, Ş., Duranay, N., Kar, F., (2012). Biyokütleden üretilen aktif karbonun adsorpsiyon kapasitesinin incelenmesi. 10.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Koç Üniversitesi,, (),-.
  2. Kar, F., Kaya, A., (2012). Siklon tipi bir kurutucuda zencefilin kuruma kinetiğinin araştırılması. 10.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Koç Üniversitesi, (),-.
  3. Kar, F., (2008). Polivinilpolipirrolidon un Viskozitesinin Sıcaklık Ve Konsantrasyon İle Değişimi. UKMK-8 Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, (),-.
  4. Kar, F., Peker, İ., (1994). Gübre Sanayinde İş Güvenliği. I.ULUSAL KİMYA MÜH. KONGRESİ, (),-.
  5. Peker, İ., Kar, F., (1994). Yüzey Sularının Nitrifikasyon Hızına pH ve Sürenin Etkisi,. I.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, ODTÜ, (),76-.
  6. Kaya, A., Yılgın, M., Duranay, N., Kar, F., (2011). Soma linyiti ile kayın ağacı odununun birlikte yakılması. Anadolu Enerji Sempozyumu,, (),-.
  7. Kar, F., Feride, N.A., (2006). Şeftali Pulpundaki Organik Asitler Üzerine Aktif Karbon Kullanımının Etkisi. 7.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Anadolu Üniversitesi, (),-.
  8. Biçer, A., Kar, F., (2018). Ananas, Kivi Ve Avakado Meyvelerinin Kurutulması Ve C Vitamini Kayıpları, , Yüzüncüyıl Üniversitesi, 3-6 Eylül 2018, Van.. 13.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, (),-.
  9. Özen, E., Aydoğmuş, E., Kar, F., (2016). Domates, Portakal, Elma Ve Nar Sularının Viskozitelerinin Sıcaklıkla Değişimi,, 23-26 Ağustos 2016, 2016, İzmir.. UKMK 2016, (),-.
  10. Öztaş, O., Güney, B., Burak, Y.E., Kaya, A., Kar, F., (). Reaktif Mavi Dark Blue Boyasının Sulu Ortamdan Aktif karbon ve Polivinil Prolidon PVP ile Giderilmesi. 11.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Osmangazi Üniversitesi, (),-.
  11. Kar, F., Toğrul, H., Arslan, N., (). Portakal Kabuğu Pektin Çözeltileri için Viskozite Sıcaklık Konsantrasyon İlişkisinin Modellenmesi. V. Ulusal Kimya Müh. Kongresi, (),-.
  12. Peker, İ., Kar, F., (). Yüzey Sularının Nitrifikasyon Hızına pH ve Sürenin Etkisi. I.ULUSAL KİMYA MÜH. KONGRESİ, (),-.
  13. Naime, Ö., Melek, B., Yılgın, M., Kaya, A., Kar, F., (). Aktifleştirilmiş doğal zeolit ile sulu çözeltilerden metilen mavisinin adsorplanması. 10.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Koç Üniversitesi, (),-.
  14. Sarıtop, Y., Duranay, N., Kar, F., Yılgın, M., (). Afşin Elbistan linyitinden üretilen aktif karbonun adsorpsiyon kapasitesinin incelenmesi. 10.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Koç Üniversitesi, (),-.
  15. Kaya, A., Karataş, M., Kar, F., Arslan, N., (). Ksantan Sakızı Katkılı Eps Köpük Agregalı Betonların Isıl Ve Mekanik Özellikleri. 11.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Osmangazi Üniversitesi, (),-.
  16. Karataş, M., Kaya, A., Kar, F., Arslan, N., (). Polietilen Glikolün Viskozitesinin Sıcaklık ve Konsantrasyon ile Değişimi. 11.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Osmangazi Üniversitesi, (),-.
  17. Kar, F., Naime, A., (). Şeftali Pulpunun Saklanması Esnasında Renk Değişimleri ve Aminoasit Kayıpları. 6.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, (),-.
  18. Kar, F., Feride, N.A., Arslan, N., (). Granüler aktif karbon şeftali pulpu karışımlarının reolojisi. UKMK-8 Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi,, (),-.
  19. Kar, F., Feride, N.A., (). Granüler aktif karbon kullanarak şeftali pulpundan renk verici maddelerin giderilmesi. 7.Ulusal Kimya Müh. Kongresi, Anadolu Üniversitesi, (),-.

Projeler

  1. ATIK VE KULLANILMAMIŞ BİTKİSEL YAĞLARDAN ELDE EDİLEN POLİOL İLE POLİÜRETAN ÜRETİMİ, 01.09.2017-30.09.2018
  2. Fırat Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde Öncelikli Alanlarda Araştırmaların Yürütülebilmesi için Alt Yapı Oluşturulması, 05.02.2016-
  3. Farklı Kurutma Teknikleri ile Domatesin Kurutulması, 23.06.2016-24.01.2018
  4. FÜBAP MF 13 31, 31.01.2013-07.10.2016
  5. FÜBAP 1770, -
  6. FÜNAF 841, -
  7. FÜNAF 157, -
  1. Uluslararası, Dergi, Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2
  2. Ulusal, Dergi, International Journal of Pure and Aplied Sciences, 1
  3. Ulusal, Dergi, Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1
  4. Ulusal, Dergi, Fırat Üniversitesi FenBilimleri Dergisi, 1