T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Arş. Gör. Dr. Yasin BAYKALIR

Yabancı Dil :
İngilizce
Telefon :
04242370000 - 3942
Eposta :
,
Fax :
-
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Zootekni, Genetik, Biyoistatistik


Doğum Yeri Balıkesir
Yabancı Dil İngilizce
Telefon 04242370000 - 3942
Eposta ,
Fax -
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Zootekni, Genetik, Biyoistatistik
  • Lisans » 2008 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Yüksek Lisans » 2008 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Doktora » 2017 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Zootekni

    Doktora Tezi;

    FARKLI YETİŞTİRME SİSTEMLERİNİN VE YAŞIN YUMURTACI TAVUKLARIN PERFORMANS, YUMURTA ÖZELLİKLERİ VE ISI ŞOK PROTEİNİ 70 SENTEZİNE ETKİLERİ

Kitaplar

  1. Baykalır, Y., Köseman, A., Şeker, P., Şeker, İ., , Veteriner Hekimlikte Güncel Yaklaşımlar, AKADEMİSYEN, 2020, , 978-605-258-901-4.
  2. Gül, H.F., Ilhan, N., Baykalır, Y., , Güncel Biyokimya Çalışmaları II, Akademisyen Yayınevi, 2019, , 978-605-258-585-6.
  3. Baykalır, Y., Gül, B.B., Şimşek, Ü.G., , New Insights into Theriogenology, IntechOpen, 2018, , 978-1-78984-772-7.
  4. Köseman, A., Baykalır, Y., Şeker, İ., , Veterinerlik ve Su Ürünleri Araştırmaları I, Akademisyen Kitabevi A.Ş., 2019, , 978-605-258-311-1.

Makaleler

Uluslararası
  1. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., Yılmaz, Ö., (2020). Age-related changes in egg yolk composition between conventional and organic table eggs. AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE, 29(4),307-317.
  2. Baykalır, Y., Aslan, S., (2020). Phenotypic correlations between egg quality traits, albumen pH and ovalbumin levels in four varieties of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). GSC Biological and Pharmaceutical Sciences, 10(3),69-75.
  3. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., Erişir, M., Otlu, Ö., Güngören, G., Güngören, A., Aslan, S., (2020). Photoperiod effects on carcass traits, meat quality, and stress response in heart and lung of broilers. SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, 50(1),138-149.
  4. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., (2014). Yumurta Tavukçuluğunda Kullanılan Yetiştirme Sistemleri. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 28(2),93-98.
  5. Baykalır, Y., Yılmaz, İ., Şimşek, Ü.G., (2019). Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde Yetiştirilen Arap Atı Kısraklarında Eşkâl Tayini. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 33(3),155-159.
  6. Erişir, Z., Özçelik, M., Azman, M.A., Iflazoğlu, M.S., Şimşek, Ü.G., Baykalır, Y., Arslan, S., Eroğlu, M., Ozan, K.G., Çiftçi, M., (2020). The effects of dietary eggshell with membrane and olive leaf extract supplementation onperformance, carcass characteristics and some biochemical parameters of quails exposed to heat stress. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (),-.
  7. Şeker, İ., Köseman, A., Şeker, P., Baykalır, Y., (2017). Sığır Karkaslarının Kalite Değerlendirmesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Kullanılan Karkas Derecelendirme Sistemi. Akademik Gıda, 15(2),192-203.
  8. Şeker, İ., Köseman, A., Baykalır, Y., Şeker, P., (2017). Koyun Karkaslarının Kalite Sınıflandırılmasında “EUROP” Sistemi ve Türkiye’deki Uygulamalar. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 7(3),309-320.
  9. Şimşek, Ü.G., Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Baykalır, Y., Çiftçi, M., (2016). Farklı Tüy Rengine Sahip Japon Bıldırcınlarında Coturnix coturnix japonica Yumurtanın Besin Özellikleri Kuluçka Özellikleri ve Embriyonun Beslenmesi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 30(2),83-88.
  10. Şimşek, Ü.G., Baykalır, Y., Erişir, M., Benzer, F., (2018). Effects of conventional and organic rearing systems and hen age on oxidative stress parameters of blood and ovarian tissues in laying hens. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 65(),85-91.
  11. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Azman, M.A., Yılmaz, Ö., Iflazoğlu, M.S., Özçelik, M., Baykalır, Y., Tonbak, F., Bahşi, M., (2016). Effect of dietary orange peel extract on physiological biochemical and metabolic responses of Japanese quail reared under low ambient temperature. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES, 40(),288-297.
  12. Şeker, İ., Köseman, A., Baykalır, Y., Şeker, P., (2017). Avrupa Birliği’nde Sığır Karkaslarının Kalite Değerlendirmesi ve Türkiye’deki Durum. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (),-.
  13. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Azman, M.A., Özçelik, M., Yılmaz, Ö., Baykalır, Y., Tonbak, F., (2018). Effects of essential oil mixture supplementation to basal diet on fattening performance, blood parameters and antioxidant status of tissues in japanese quails exposed to low ambient temperature. Journal of Animal and Plant Sciences, 28(2),421-430.
  14. Dalkılıç, B., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Baykalır, Y., (2015). Effect of dietary orange peel essential oil on physiological biochemical and metabolic responses of Japanese quails as affected by early age thermal conditioning and fasting. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 166(5-6),154-162.

Bildiriler

Uluslararası
  1. Gül, B.B., Yerebasan, Ü., Baygeldi, Y., Korkak, F.A., Baykalır, Y., (2020). Determination of vitamin D level in eggs using LC-MS/MS. 3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020), (),247-.
  2. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., (2019). The effects of different lighting schedules on gait dynamics of broiler chickens. INTERNATIONALCONGRESS ON DOMESTIC ANIMAL BREEDING GENETICS AND HUSBANDRY 2019, (),167-168.
  3. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Azman, M.A., Özçelik, M., Yılmaz, Ö., Baykalır, Y., Tonbak, F., (2016). Effects of essential oil mixture orange peel bay leaf thyme and eucalyptus supplementation to basal diet on fattening performance carcass characteristics blood parameters antioxidant status of tissues and meat quality in Japanese quails exposed to low ambient temperature. The Proceedings of XXV World’xxs Poultry Congress 2016, (),-.
  4. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., (2018). Effect of Different Photoperiod Treatments on Serum Albumin Levels in Broiler Chickens. ZEUGMA I. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ, 1(),88-91.
  5. Erişir, Z., Şimşek, Ü.G., Özçelik, M., Baykalır, Y., Iflazoğlu, M.S., Çiftçi, M., (2018). The effects of dietary grape seed on growth performance in Japanese quails with different plumage colors exposed to heat stress. 4th International Agriculture Congress, (),-.
  6. Erişir, Z., Şimşek, Ü.G., Özçelik, M., Baykalır, Y., Iflazoğlu, M.S., Çiftçi, M., (2018). The effects of dietary grape seed on antioxidant status in different plumage coloured Japanese quails exposed to heat stress. 3th International Congress of Veterinary Pharmacology and Pharmaceutical Sciences, (),-.
  7. Baykalır, Y., Iflazoğlu, M.S., (2018). Effect of different thermal conditions on serum albumin which determined by SDS-PAGE in laying quails (Coturnix coturnix japonica). 1st International Gap Agriculture and Livestock Kongress, (),-.
  8. Dalkılıç, B., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Baykalır, Y., (2015). Effect of dietary orange peel essential oil on physiological biochemical and metabolic responses of Japanese quail as affected by early age thermal conditioning and fasting. The Potential For Poultry Production in Developing Countries, (),-.
  9. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Azman, M.A., Yılmaz, Ö., Iflazoğlu, S., Özçelik, M., Baykalır, Y., Tonbak, F., Bahşi, M., (2015). Effect of dietary orange peel extract OPE on physiological biochemical and metabolic responses of Japanese quail reared under low ambient temperature. The Potential For Poultry Production in Developing Countries, (),-.
  10. Şimşek, Ü.G., Baykalır, Y., Erişir, M., Benzer, F., (2015). Effects of housing system and hen age on oxidative stress parameters of blood and ovarian tissues in laying hens. The Potential For Poultry Production in Developing Countries, (),-.
Ulusal
  1. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Yaman, M., Özçelik, M., Baykalır, Y., Kızılaslan, A., Bayrakdar, A., Cambay, Z., Yakut, S., Erişir, Z., (2018). Kınalı kekliklerde (Alectoris chukar) ışık renginin performans, ince bağırsak histomorfometrik özellikleri ve bazı kan parametrelerine etkisi. VII. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, (),-.
  2. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., (2014). Yumurta Tavukçuluğunda Kullanılan Yetiştirme Sistemleri. 5. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, (),83-84.
  3. Baykalır, Y., Kısaoğlu, E., Şimşek, Ü.G., (2014). Kanatlılarda Suyun Önemi ve Kalitesi. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2014 (Uluslararası Katılımlı), (),36-36.
  4. Baykalır, Y., Köseman, A., Şeker, İ., (2016). Koyun karkaslarının sınıflandırılması. VI. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, (),-.
  5. Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., (2018). Konvansiyonel Kafes ve Organik Yetiştirme Sistemlerinde Yetiştirilen Bovans White ve Lohmann LSL Beyaz Ticari Yumurtacı Hibritlerin Karaciğer Isı Şok Proteini 70 kDa (HSP70) Düzeylerinin Karşılaştırılması. VII. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, (),-.

Projeler

  1. Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri kapsamında Malatya ili Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı II. alt projesi (Proje No: TAGEM 44AKK-2015-2), 30.09.2020-
  2. Etlik piliç kuluçkalık yumurtalara in ovo (yumurta içi) taurin uygulamasının kuluçka ve büyüme performansı ile civcivlerin yaşama gücü ve karkas özellikleri üzerine etkisi, 29.06.2020-
  3. Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri kapsamında Elazığ İli Morkaraman Koyunu Halk Elinde Islahı I. alt projesi (Proje No: TAGEM/23MOR2012-01), 01.01.2012-
  4. Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri kapsamında Elazığ İli Şavak Akkaraman Koyunu Halk Elinde Islahı I. alt projesi (Proje No: TAGEM/23SAV2011-01), 01.03.2011-
  5. Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri kapsamında Malatya ili Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı II. alt projesi (Proje No: TAGEM 44AKK-2015-2), 01.03.2015-29.09.2020
  6. Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri kapsamında Malatya İli Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı I. alt projesi (Proje No: TAGEM 44AKK-2012-1), 01.07.2017-
  7. Elazığ İli Şavak Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı I. (TAGEM/23SAV2011-01), 01.01.2017-
  8. Elazığ İli Morkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı I. (TAGEM/23MOR2012-01), 01.01.2018-
  9. Farklı yetiştirme sistemlerinin ve yaşın yumurtacı tavukların performans, yumurta özellikleri ve ısı şok proteini 70 sentezine etkileri, 30.12.2014-19.09.2017

Hakemlikler

  1. Uluslararası, Dergi, British Poultry Science, 1