T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Yabancı Dil :
-
Telefon :
424-2370000
Eposta :
Fax :
-
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları

Doğum Yeri Elazığ
Yabancı Dil -
Telefon 424-2370000
Eposta
Fax -
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
  • Lisans » 1991 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Yüksek Lisans » 1991 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Doktora » 1999 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları ABD.
  • Doçentlik » 2007

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları ABD.
  • 1 SİVRİCE M.Y.O.

    Yönetim Kurulu Üyesi » Ekim 2004 tarihinden itibaren.
  • 2 SİVRİCE M.Y.O.

    Bölüm Başkanı » Ocak 2008 tarihinden itibaren.

Makaleler

Uluslararası
  1. Şahin, k., Güler, T., Şahin, N., Ertaş, O.N., Erkal, N., (1999). The effect of chromium added into basal diet on serum total protein, urea, triglyceride, cholesterol and serum and tissue chromium, zinc, copper levels in rabbits. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 23(2),109-113.
  2. Nazıroğlu, M., Şahin, k., Şimşek, H., Aydilek, N., Ertaş, O.N., (2000). The effects of food withdrawal and darkening on lipid peroxidation of laying hens in high ambient temperatures. DEUTSCHE TIERARZTLICHE WOCHENSCHRIFT, 107(),109-202.
  3. Şahin, k., Şahin, N., Güler, T., Ertaş, O.N., (2001). The effect of supplemental dietary chromium on performance, some blood parameters and tissue chromium contents of rabbits. The effect of supplemental dietary chromium on performance, some blood parameters and tissue chromium contents of rabbits By: Sahin, K Sahin, N Guler, T et al. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES, 25(2),217-221.
  4. Güler, T., Ertaş, O.N., Kızıl, M., Dalkılıç, B., Çiftçi, M., (2007). Effect of Dietary Supplemental Black Cumin Seeds on Antioxidant Activity in Broilers. Medycyna Vet, 63(9),1060-1063.
  5. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Güler, T., Ertaş, O.N., (2007). The Effects of Dietary Antibiotic and Anise Oil Supplementation on Body Weight Carcass Characteristics and Organoleptic Analysis of Meat in Broilers. Revue Med. Vet, 158(10),514-518.
  6. Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Güler, T., Çerçi, İ.H., Ertaş, O.N., Arslan, O., (2009). Influence of Dietary Cinnamon Oil Supplementation on Performance and Carcass Characteristics in Broilers. Journal of Applied Animal Research, 36(1),125-128.
  7. Dalkılıç, B., Çiftçi, M., Güler, T., Çerçi, İ.H., Ertaş, O.N., (2009). Influence of Dietary Cinnamon Oil Supplementation on Fatty Acid Composition of Liver and Abdominal Fat in Broiler Chicken. Journal of Applied Animal Research, 35(2),173-176.
  8. Güler, T., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Çerçi, İ.H., (2006). The Use of Unmarketable Cracked Eggs as Protein Source in Lambs. Indian Veterinary Journal, 83(),462-463.
  9. Güler, T., Çerçi, İ.H., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., (2006). Can Apples be Used as a Source of Fermentable Carbohydrate When Making Alfalfa Silage. Revue Med. Vet, 157(3),163-167.
  10. Güler, T., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Çerçi, İ.H., Dalkılıç, B., (2006). Investigation on Possible use of unmarketable cracked egg in lamb milk replacer. Revue Med. Vet, 157(5),273-276.
  11. Çiftçi, M., Güler, T., Şimşek, Ü.G., Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., Biçer, Z., (2009). The Effect of Thymus Vulgaris L Oil as Growth Promoter in Broilers. Indian Veterinary Journal, 86(),930-932.
  12. Çiftçi, M., Güler, T., Dalkılıç, B., Ertaş, O.N., (2005). The Effect of Anise Oil Pimpinella anisum L on Broiler Performance. International Journal of Poultry Science, 11(4),851-855.
  13. Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Şimşek, Ü.G., (2005). The Effect of an Essential Oil Mix Derived from Oregano Clove and Anise on Broiler Performance. International Journal of Poultry Science, 4(11),879-884.
  14. Güler, T., Dalkılıç, B., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., (2006). The Effect of Dietary Black Cumin Seeds Nigella Sativa L in Diets on the Performance of Broilers. Asian-Aust. J. Anim. Sci., 3(19),425-430.
  15. Güler, T., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., (2005). The Effect of Coriander Seed Corandrum Sativum L as Diet Ingredient on the Performance of Japanese Quail. South African J. Of Anim. Sci, 35(4),261-267.
  16. Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Güler, T., (2005). Effects of Vitamin E and Vitamin C Dietary Supplementation on Egg Production and Egg Quality of Laying Hens Exposed to a Chronic Heat Stres. Revue Med. Vet, 156(2),107-111.
  17. Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Yılmaz, Ö., (2005). The Effect of a Dietary Supplement Coriander Seeds on the Fatty Acid Composition of Breast Muscle in Japanese Quail. Revue Med. Vet.,, 156(10),514-518.
  18. Ertaş, O.N., (2013). The Effect of Dietary Supplement Coriander Seed on Abdominal Fat Deposition and Fatty Acid Composition in Japanese Quail A. Journal of Animal and Veterinary Advances,, 12(1),48-51.
  19. Ertaş, O.N., (2014). The Eeffect of Dietary Supplement Coriander Seed on Fatty Acid Composition of liver in Japonese Quail. Ind.J.Anim.Res, 47(6),533-536.
  20. Ertaş, O.N., (2013). The Effect of Dietary Supplement Coriander Seed Coriandrum sativum L on Fatty Acid Composition of Selected Tissues in Japanese Quail. Int. J. Poult. Sci, 12(7),436-440.
  21. Ertaş, O.N., (2007). Effect of Feeding Coriander Coriandrum sativum L on Egg Production Performance and Nutrient Retention in Laying Japanese Quails. Journal of Applied Animal Research, 30(2),181-184.
  22. Ertaş, O.N., (2000). The Use of Unmarkatable Cracked Eggs and Whey to Increase The Nutritive Value of Barley Straw. Acta Veterinaria Beograd, (55),209-218.
  23. Ertaş, O.N., (2002). Yumurta Tavuklarında Sıcaklık Stresinin Farklı Yemleme Yöntemleriyle Önlenmesi. Turk. J. Vet. Anim. Sci, (26),453-462.
  24. Ertaş, O.N., (1999). The Effect of Chromium Added into Basal Diet on Serum Total Protein Urea Triglyceride Cholesterol and Serum and Tissue Chromium Zinc Copper Levels in Rabbits. Turk. J. Vet. Anim. Sci, (23),109-113.
  25. Ertaş, O.N., (2001). Düşük Çevre Sıcaklığında Yetiştirilen Yumurta Tavuklarında Rasyona Katılan Kromun Verim ve Ham Besin Maddelerinin Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi. Turk. J. Vet. Anim. Sci, (25),823-830.
  26. Ertaş, O.N., (2006). Effects of Different Energy Levels and Ambient Temperatures on Serum Thyroid Hormones and Some Biochemical Values in Holstein Steers. Medycyna Weterynaryjna, (62),36-40.
Ulusal
  1. Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Dalkılıç, B., Güler, T., Ertaş, O.N., (2005). ELMANIN KARBONHİDRAT KAYNAĞI OLARAK YONCA SİLAJINA KATILMA OLANAKLARI. YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 16(2),93-98.
  2. Şimşek, Ü.G., Güler, T., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., (2005). ESANSİYEL YAĞ KARIŞIMININ KEKİK KARANFİL ANASON ETLİK PİLİÇLERDE CANLI AĞIRLIK KARKAS VE ETLERİN DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. YYÜ Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(2),1-5.
  3. Ertaş, O.N., Çiftçi, M., Güler, T., Dalkılıç, B., (2006). Sıcaklık Stresi Altında Yetiştirilen Bıldırcınlarda Tatlı Su Midyesi Kabuklarının Kalsiyum Kaynağı Olarak Kullanılma Olanakları Yumurta Verimi ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. F. Ü. Sağlık Bil. Dergisi, 20(1),15-20.
  4. Çiftçi, M., Güler, T., Çerçi, İ.H., Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., (2006). Isıtma ve Öğütme İşlemleri Uygulanan Tam Yağlı Soyanın Toklularda Performans ve Ham Besin Maddelerinin Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi. F. Ü. Sağlık Bil. Dergisi, 20(1),45-50.
  5. Ertaş, O.N., (2004). Yüksek Çevre Sıcaklığı Altında Yetiştirilen 30oC Bıldırcın Coturnix Coturnix Japonica Rasyonlarına Katılan Tatlı Su Midyesi Kabuklarının Yumurta Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi. Hayvancılık Araştırma Dergisi, (14),31-.
  6. Ertaş, O.N., (2006). Isıtma ve Öğütme İşlemleri Uygulanan Tam Broylerlerde Canlı Ağırlık Karkas ve Etlerin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (20),45-.

Projeler

  1. Atlar emin ellerde yetişiyor projesi,TC GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, 25.11.2016-25.06.2017

Üyelikler

  1. hayvan besleme bilim derneği
  2. Hayvan besleme bilim derneği