T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Arş. Gör. Dr. Özlem EMİR ÇOBAN

Yabancı Dil :
İngilizce
Telefon :
2370000 - 4516
Eposta :
,
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Gıda Ambalajlama, Isıl Olmayan Gıda Teknolojileri, Ürün Geliştirme, Su Ürünleri Kalite Kontrolü


Doğum Yeri Elazığ
Yabancı Dil İngilizce
Telefon 2370000 - 4516
Eposta ,
Fax -
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Gıda Ambalajlama, Isıl Olmayan Gıda Teknolojileri, Ürün Geliştirme, Su Ürünleri Kalite Kontrolü
  • Lisans » 2002 Yılı mezunu

    Su Ürünleri Fakültesi
  • Yüksek Lisans » 2004 Yılı mezunu

    Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
  • Doktora » 2010 Yılı mezunu

    Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
  • Doçentlik » 2014

    ÜAK

I. Alanında Uluslararası Bilimsel Nitelikli Ödül (Kongre, Sempozyum ve Bildiri Ödülleri Hariç)

  • 1. ULUSLARARASI PATENT ÖDÜLÜ (GÜMÜŞ MADALYA), ÖZLEM EMİR ÇOBAN, EYLEM EZGİ FADILOĞLU, MEHMET ZÜLFÜ ÇOBAN, ISIF2020, 2020
  • 1 Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi

    Bölüm Başkan Yardımcısı » 2020 tarihinden itibaren.
  • 2 Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi

    Anabilim Dalı Başkanı » 2020 tarihinden itibaren.
  • 3 SUÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM VE STAJ KOMİSYONU

    Üye » 2020-11-10 tarihinden itibaren.
  • 4 AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ U. E. BÖLÜM DESTEK KOORDİNATÖRÜ

    Koordinatör » 2020-09-15 tarihinden itibaren.
  • 5 AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU

    Üye » 2015- tarihinden itibaren.
REŞİT BİLİCİ
» YÜKSEK LİSANS » 2017
NURN ERGÜR
» YÜKSEK LİSANS » 2019
ZELAL AKAT
» YÜKSEK LİSANS » Devam ediyor
CANER ÇAKMAK
» YÜKSEK LİSANS » Devam ediyor
LEVENT EKİNCİ
» YÜKSEK LİSANS » Devam ediyor

Kitaplar

  1. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Yüce, S., Uğur, Y., Çelik, B., , Academic Studies in Science and Mathematics Sciences, Livre de Lyon, 2020, , 978-2-38236-052-1.

Makaleler

Uluslararası
  1. Emir, Ç.Ö., Ergür, N., (2020). Chia musilage coating: antibacterial and oxidative effects and its application with gojiberry extract for shelf life extension of Oncorhynchus mykiss. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, (),-.
  2. Çoban, M.Z., Emir, Ç.Ö., (2020). Potency and Use of Chia Musilage Coating Containing Propolis Liquid Extract for Shelf-life Extending of Sea bass (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758) Fillets. A.S. Polonorum Technologia Alimentaria, (),-.
  3. Emir, Ç.Ö., Fadıloğlu, E.E., Çoban, M.Z., (2020). SENSORY EVALUATION AND PROXIMATE COMPOSITION OF “GRAVLAX” PREPARED FROM LUCIOBARBUS ESOCINUS. Ecological Life Sciences, (),-.
  4. Ergür, N., Emir, Ç.Ö., (2020). GÖKKUŞAĞI ALABALIĞININ (oncorhynchus mykiss) DUYUSAL KALİTESİ ÜZERİNE KURT ÜZÜMÜ EKSTRAKTI İÇEREN ÇİYA (Salvia hispanica)MÜSİLAJ KAPLAMANIN ETKİSİ. Ecological Life Sciences, (),-.
  5. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Yılmaz, Ö., Özpolat, E., Karaton, K.N., (2019). Assessment of vitamin compositions and cholesterol levels of carp (Cyprinus carpio carpio) and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) caviars. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, (),-.
  6. Emir, Ç.Ö., Çoban, M.Z., (2019). Meyan Kökü Ekstraktı İle Zenginleştirilmiş Kitosan Kaplamanın Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Filetolarının Kalitesi Üzerine Etkisi. Ecological Life Sciences, (),-.
  7. Patır, B., Can, Ö.P., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., (2014). The Effects of Different Combinations of Eugenol and Acetic Acid on Quality Changes of Marinated Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) Fillets. Turkish Journal of Science Technology, (),-.
  8. Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Karaton, K.N., (2018). The Effect of clove oil on frozen storage stability and quality of rainbow trout. Ege Su Ürünleri Dergisi, (),-.
  9. Emir, Ç.Ö., Gürel, İ.A., (2018). Influence of Glaze Solution Mixed with Rosemary Oil on the Oxidative Stability of Frozen Trout. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, (),-.
  10. Emir, Ç.Ö., Tuna, K.G., (2017). Qualitative improvement of catfish burger using Zataria multiflora Boiss essential oil. Journal of Food Measurement and Characterization, (),-.
  11. Fadıloğlu, E.E., Emir, Ç.Ö., (2018). Effects of chitosan edible coatings enriched with sumac on the quality and the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792) fillets. Journal of Food Safety, 38(6),-.
  12. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Yılmaz, Ö., Karaton, K.N., Özpolat, E., (2018). Determination of Lipid Peroxidation and Fatty Acid Compositions in the Caviars of Rainbow Trout and Carp. Journal of Aquatic Food Product Technology, (),-.
  13. Emir, Ç.Ö., Fadıloğlu, E.E., Çoban, M.Z., (2018). INVESTIGATION OF SOME QUALITY CHARACTERISTICS OF SMOKED COMMON CARP (Cyprinus carpio) SAUSAGES SUPPLEMENTED WITH PROPOLIS EXTRACT. Ecological Life Sciences, (),-.
  14. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Yüce, S., Çelik, B., (2018). YABAN MERSİNİ (Blue berry) VE KURT ÜZÜMÜ (Gojiberry) EKSTRAKTLARIYLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KİTOSAN ile KAPLANMIŞ GÖKKUŞAĞI ALABALIK (Onchorhynchus mykiss WALBAUM 1792) FİLETOLARININ PİYASA KOŞULLARINDA MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ. Ecological Life Sciences, (),-.
  15. Emir, Ç.Ö., Gürel, İ.A., Çelik, B., Yüce, S., (2018). GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) FİLETOLARININ MUHAFAZASI SIRASINDA KİMYASAL VE DUYUSAL KALİTESİ ÜZERİNDE DOĞAL KORUYUCU MADDELERLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KİTOSAN YENİLEBİLİR KAPLAMALARIN ETKİLERİ. Ecological Life Sciences, (),-.
  16. Gürel, İ.A., Özpolat, E., Emir, Ç.Ö., Karaton, K.N., (2011). AlabalıkKeki Yapımı ve Ürünün Duyusal Kimyasal Kalitesi. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, (),-.
  17. Gürel, İ.A., Öksüztepe, G., Özpolat, E., Emir, Ç.Ö., (2011). Effects of Acetic Acid and Different Salt Concentrations on the Shelf Life of Caviar from Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss W 1792. Journal of Animal and Veterinary Advances, (),-.
  18. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Dartay, M., (2010). The Chemical and Sensorial Changes in Rainbow Trout Caviar Salted in Different Ratios During Storage. Fisheries Science, (),-.
  19. Tuna, K.G., Emir, Ç.Ö., (2016). Effects of The Carotene on the Growth Performance and Skin Pigmentation of Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss W 1792. Journal of Fisheries & Livestock Production, (),-.
  20. Emir, Ç.Ö., Patır, B., (2013). Antimicrobial and Antioxidant Effects of Clove oil on Sliced Smoked Oncorhynchus mykiss. Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, (),-.
  21. Can, Ö.P., Emir, Ç.Ö., (2012). Vakum Paketlemenin Ve Zein İle Kaplamanın Balık Filetolarının KaliteKriterleri Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, (),-.
  22. Emir, Ç.Ö., (2013). Effect of Ginger Oil on the Sensory and Chemical Changes of Fish Finger Sarda sarda Heckel 1843 During Refrigerated Storage. International Food Research Journal,, (),-.
  23. Emir, Ç.Ö., Can, Ö.P., (2013). Effect of Active Packaging Film Containing Rosemary Extract on the Quality of Smoked Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss. Journal of Aquatic Food Product Technology, (),-.
  24. Duman, M., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., (2012). Biberiye ve Kekik Esansiyel Yağları Katkısının Marine Edilmiş Kerevitlerin Astacus leptodactylus Esch 1823 Raf Ömrüne Etkisinin Belirlenmesi. Kafkas Universitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (),-.
  25. Emir, Ç.Ö., Patır, B., (2008). Investigation of Histamine Level and Some Chemical QualityParameters in Fish Consumed in Elazig City. International Journal of Science & Technology, (),-.
  26. Gürel, İ.A., Karaton, K.N., Emir, Ç.Ö., (2010). Sensorial Chemical and Microbiological Quality of Anchovy Cake. African Journal of Biotechnology, (),-.
  27. Emir, Ç.Ö., Patır, B., Yılmaz, Ö., (2013). The Protective Effect of Essential Oils on the Shelf life of Smoked and Vacuum Packed Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss W 1792 Fillets. Journal of Food Sciences and Technology, (),-.
  28. Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., (2013). The Effects of Different Concentrations of Rosemary Rosmarinus officinalis Extract on the Shelf Life of Hot Smoked and Vacuum Packed Luciobarbus esocinus Fillets. Journal of Food Processing and Preservation, (),-.
  29. Öksüztepe, G., Emir, Ç.Ö., Güran, H.Ş., (2010). Sodyum Laktat İlavesinin Taze Gökkuşağı Alabalığından Oncorhynchus mykiss W Yapılan Köftelere Etkisi. Kafkas Universitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (),-.
  30. Emir, Ç.Ö., (2013). Evaluation of Essential Oils as a Glazing Material for Frozen Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss Fillet Journal of Food Processing and Preservation. Journal of Food Processing and Preservation, (),759-765.
  31. Güran, H.Ş., Öksüztepe, G., Emir, Ç.Ö., Incili, G.K., (2015). Influence of Different Essential Oils on Refrigerated FishPatties Produced from Bonito Fish Sarda sarda Bloch 1793. Czech J. Food Sci, (),-.
  32. Duman, M., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., (2015). EFFECTS OF ROSEMARY AND THYME OILS ON SHELF LİFE OF MARINATEDSAUCE CRAYFISH. The Journal of Animal & Plant Sciences, (),-.
  33. Özpolat, E., Emir, Ç.Ö., (2012). Kara Balık Capoeta trutta Heckel 1843 ve Sarı Balığın Capoeta umbla Heckel 1843 köfte olarak değerlendirilmesi ve kalite kriterleri üzerine farklı muhafaza sıcaklıklarının etkisi. Su Ürünleri Dergisi, (),-.
  34. Can, Ö.P., Emir, Ç.Ö., (2012). Aynalı sazan balığı Cyprinus carpio carpio L 1758 kıymasından hazırlanan köftelerin raf ömrü üzerine timol ün etkisi. ETLİK VETERİNERMİKROBİYOLOJİDERGİSİ, (),-.
  35. Öksüztepe, G., Güran, H.Ş., Emir, Ç.Ö., (2011). ELAZIĞ DA TÜKETİME SUNULAN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARININ Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792 MİKROBİYOLOJİK VE KİMYASAL KALİTESİ. e-Journal of New World Sciences Academy, (),-.
  36. Emir, Ç.Ö., Patır, B., (2010). ELAZIĞ DA TÜKETİME SUNULAN DONDURULMUŞ KARİDES VE KALAMARDA HİSTAMİN DÜZEYİ İLE BAZI KİMYASAL KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ. e-Journal of New World Sciences Academy, (),-.
  37. Patır, B., Emir, Ç.Ö., Düşükcan, M., (2009). ATATÜRK BARAJ GÖLÜ NDE YAŞAYAN CAPOETA TRUTTA HECKEL 1843 NINBAZI BÜYÜME ÖZELLİKLERİ İLE ET VERİMİ VE KİMYASAL BİLEŞİMİ. e-Journal of New World Sciences Academy, (),-.
  38. Emir, Ç.Ö., Tuna, K.G., (2010). Farklı Oranlardaki Sentetik Karotenin Alabalık Oncorhynchus mykiss W 1792 Filetolarında Kas KarotenoidStabilitesi ve Lipid Peroksidasyon Düzeyine Etkileri. F.Ü.Sağ.Bil.Vet.Derg, (),-.
  39. Özpolat, E., , E.Ç.Ö., , P.B., (2010). Farklı Oranlarda Asetik Asit ve Eugenol ile Hazırlanan Gökkuşağı Alabalığı Marinatlarının Duyusal Özellikleri. Journal of Fisheriessciences.com, (),-.
  40. Gürel, İ.A., , Ö.E., , E.Ç.Ö., , K.N., (2010). Marine Edilmiş Hamsi Balığının Engraulis encrasicholus L 1758 Kimyasal Bileşimi ve Farklı Soslarda Değerlendirilmesi. Journal of Fisheriessciences.com, (),-.
  41. Patır, B., , Ö.G., , E.Ç.Ö., , D.A., (2009). Dondurulmuş Karides Etinden Hazırlanan Kroketlerin Raf Ömrü. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, (),-.
  42. Emir, Ç.Ö., (2011). Effect of Chromium on Fatty Acids Composition of Scaly Carp Cyprinus carpio carpio Linnaeus 1758. Fresenius Environmental Bulletin, (),-.
Ulusal
  1. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Dartay, M., (2006). Bıyıklı balıktn yapılan balık kroketlerinin soğukta raf ömrünün belirlenmesi (Barbus esocinus,Heckel 1843). Su Ürünleri Mühendisleri Dergisi, (),40-44.
  2. Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., (2011). Farklı Asetik Asit Solüsyonlarıyla Marine Edilmiş Barbunya Mullus barbatus barbatus L 1758 Balıklarının Çeşitli SoslarlaDeğerlendirilmesi. SDU Journal of Science (E-Journal), (),-.
  3. Emir, Ç.Ö., Patır, B., (2010). Antioksidan Etkili Bazı Bitki ve Baharatların Gıdalarda Kullanımı. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, (),-.
  4. Duman, M., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Dartay, M., (2010). MARİNE EDİLMİŞ KEREVİTLERE Astacus leptodactylus Esch 1823 FARKLI SOSLAR UYGULAYARAK DUYUSAL KALİTE KRİTERLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları, (),-.
  5. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., (2007). KEBAN BARAJ GÖLÜ ÇEMİŞGEZEK BÖLGESİ NDEKİ TATLI SU ISTAKOZLARININ Astacus Leptodactylus ESCH 1823 ET VERİMİ VE KİMYASAL KALİTESİ. Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları, (),-.
  6. Dartay, M., Emir, Ç.Ö., Duman, M., (2007). TOXIC EFFECTS OF THE WALNUT FRUIT HULL ON CARP Cyprinus carpio. Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları, (),-.

Bildiriler

Uluslararası
  1. Fadıloğlu, E.E., Emir, Ç.Ö., (2019). Effect of Chitosan Incorporated with Rosemary Essential oil on Lipid Oxidation of Crayfish (Astacus leptodactylus, Esch 1823) During Cold Storage. II. FONGAR, (),-.
  2. Fadıloğlu, E.E., Emir, Ç.Ö., (2019). Protective Effect of Chitosan on Microbiology Quality of Sausage Produced from Trout (Oncorhynchus mykiss W, 1792). AGRİFOR, (),-.
  3. Emir, Ç.Ö., Fadıloğlu, E.E., (2019). Effect of Chitosan Enriched with Sage (Salvia officinalis) Essential Oil on Microbiological Quality of Crayfish (Astacus leptodactylus). II.ENAR, (),-.
  4. Fadıloğlu, E.E., Emir, Ç.Ö., (2019). EFFECTS OF CHITOSAN AND ZEIN COATINGS ON CHEMICAL QUALITY OFSHRIMPS (PARAPENAEUS LONGIROSTRIS) DURING REFRIGERATEDSTORAGE. MAS INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCEON MATHEMATICS-ENGINEERING-NATURALMEDICAL SCIENCES-X, (),-.
  5. Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Karaton, K.N., (2013). Evaluation of clove oil as natural preservation during frozen storage:Microbiological and sensory attributes. The First İnternational Fisheries Symposium in Northern Cyprus, (),-.
  6. Çoban, M.Z., Bilici, R., Emir, Ç.Ö., (). Impact of Active Packaging Containing 6-Gingerol on Sensory Attributes of Smoked Rainbow Trout During Storage. ICAFOF, (),-.
  7. Emir, Ç.Ö., Gürel, İ.A., Çelik, B., Yüce, S., (2018). Impact of Chitosan Edible Coatings Enriched with Natural Preservatives on the Chemical and Sensorial Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) Fillets During Storage. ISS2018 KOSOVA, (),-.
  8. Emir, Ç.Ö., Nuran, E., (2018). Use Of Chia Mucilage Edible Coating Containing Goji Berry Extract to Enhance Microbiological Quality of Rainbow Trout Fillets During Cold Storage. ISS2018 KOSOVA, (),-.
  9. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Yüce, S., Çelik, B., (2018). Yaban Mersini (Blue berry) ve Kurt Üzümü (Gojiberry) Extracktlarıyla Zenginleştirilmiş Kitosan Kaplamanın Gökkuşağı Alabalık Filetolarının Piyasa Koşullarında Mikrobiyolojik Değişimlerinin İncelenmesi. ISS2018, (),-.
  10. Bilici, R., Kurt, K.G., Emir, Ç.Ö., (2018). Effect of Roseship Sauce on Chemical Quality of Marined Anchovy (Engraulis Encrasicholus Linnaeus, 1758). ICAFOF, (),-.
  11. Tuna, K.G., Emir, Ç.Ö., (2015). Effects of the ß carotene on the growth performance and skin pigmentatıon of rainbow trout Oncorhynchus mykıss w 1792. OMICS international conferenceseries, (),-.
  12. Emir, Ç.Ö., Tuna, K.G., (2015). Improving the quality of catfish burger by adding Zataria multiflora Boiss essential oil. OMICS international conferenceseries, (),-.
  13. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Yüce, S., Çelik, B., (2017). Examination of the microbiological changes during cold storage of the rainbow trout filets of chitosancoating enriched with blueberry and gojiberry extracts. 1th INTERNATIONAL WATER CONGRESS, (),-.
  14. Bilici, R., Şahin, A.G., Tepe, R., Emir, Ç.Ö., (2017). Period of obtaining progeny and life rate from (Catfish siluris glanis). International Conference on Technology, Engineering and Science, (),-.
  15. Bilici, R., Emir, Ç.Ö., (2017). Chemical and Sensorial Quality Attributes of Rainbow Trout(Oncorhynchus mykiss) Gravad. 8TH INTERNATIONAL ADVANCEDTECHNOLOGIES SYMPOSIUM, (),-.
  16. Bilici, r., Emir, Ç.Ö., (2017). Effects on Healty of Fish Oil as Functional Food. 8TH INTERNATIONAL ADVANCEDTECHNOLOGIES SYMPOSIUM, (),-.
  17. Emir, Ç.Ö., (2016). EVALUATION OF ESSENTIAL OILS AS A GLAZING MATERIAL FOR FROZEN RAINBOW TROUT ONCORHYNCHUS MYKISS FILLET. 3nd International Conference on Aquaculture & Fisheries, (),-.
  18. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Karaton, K.N., Özpolat, E., (2016). DETERMINATION OF SENSORY QUALITY IN THE CAVIARS OFRAINBOW TROUT AND CARP. FABA 2016, (),-.
Ulusal
  1. Emir, Ç.Ö., Yüksel, F., Demirol, F., (2012). Sıcak Tütsülenen Kerevit (Astacus leptodactylus) Kuyruklarının Kimyasal Kompozisyon Oranlarındaki Değişimler. Türkiye 11. Gıda Kongresi, (),-.
  2. Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Karaton, K.N., (2012). Karanfil ve Adaçayı Yağı Uygulanarak Fırınlanan Gökkuşağı Alabalığı Filetolarının Duyusal Kalitesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi, (),-.
  3. Emir, Ç.Ö., Gürel, İ.A., (2011). Biberiye Ekstraktı (Rosmarinus Officinalis) İlaveli Glazinglemenin Alabalık (Oncorhynchus mykiss W. 1792) Filetolarının Kalitesi Üzerine Etkisi. FABA, (),-.
  4. Emir, Ç.Ö., Can, Ö.P., (2011). Sıcak Tütsülenmiş Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss) Kimyasal ve Organoleptik Kalitesi Üzerine Fileto Kalınlığının Etkisi. 16. Su Ürünleri Sempozyumu, (),-.
  5. Can, Ö.P., Emir, Ç.Ö., (2011). Vakum Paketlemenin ve Zein ile Kaplamanın Balık Filetolarının Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması. 16. Su Ürünleri Sempozyumu, (),-.
  6. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Dartay, M., (2005). Balık Kroketlerinin Soğukta Raf Ömrünün Belirlenmesi. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, (),-.
  7. Gürel, İ.A., Emir, Ç.Ö., Karaton, K.N., (2013). Lakerdanın 4 ºC Muhafazası Esnasında Besin Bileşimi, Trimetilamin ve Histamin Düzeyleri.. FABA, (),-.
  8. Gürel, İ.A., Özpolat, E., Karaton, K.N., Emir, Ç.Ö., (2013). Gökkuşağı Alabalığı Kullanılarak Hazırlanan “Tortilla”nın Kimyasal ve Duyusal Kalitesi. FABA, (),-.
  9. Güran, H.Ş., Öksüztepe, G., Emir, Ç.Ö., Incili, G.K., (2011). Bazı Esansiyel Yağların Palamut Balığından (Sarda sarda) Yapılan Köftelerin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, (),-.
  10. Can, Ö.P., Patır, B., Emir, Ç.Ö., (). Fermentasyonun Gökkuşağı Alabak (Oncorhynchus mykiss W,1792) Filetolarının Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi. 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, (),-.
  11. Can, Ö.P., Emir, Ç.Ö., (2011). Sazan Kıymasından Hazırlanan Köftelerin Raf Ömrü Üzerine Timol’xxün Etkisi. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, (),-.
  12. Gürel, İ.A., Özpolat, E., Emir, Ç.Ö., Karaton, K.N., (). Aalabalık Keki Yapımı ve Duyusal,Kimyasal Kalitesi. II.Ulusal Alabalık Sempozyumu, (),-.
  13. Gürel, İ.A., Karaton, K.N., Emir, Ç.Ö., (). Hamsi Kekinin Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. 1. Ulusal Hamsi Çalıştayı: Sürdürülebilir Balıkçılık, (),-.
  14. Duman, M., Emir, Ç.Ö., Özpolat, E., Dartay, M., (). Marine Edilmiş Kerevitlere (Astacus leptodactylus, Esch. 1823) Farklı Soslar Uygulayarak Duyusal Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması. VX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, (),-.
  15. Gürel, İ.A., Özpolat, E., Emir, Ç.Ö., Karaton, K.N., (). Marine Edilmiş Hamsi Balığının (Encraulis encrosicholus L. 1758) Kimyasal Bileşimi ve Farklı Soslarda Duyusal Değerlendirilmesi. VX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, (),-.
  16. Özpolat, E., Patır, B., Emir, Ç.Ö., (). Farklı Oranlarda Asetik Asit ve Eugenol İle Hazırlanan Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Marinatlarının Duyusal Özellikleri. VX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, (),-.

Patentler

  1. BALIKETİ VE BALIK KILÇIĞI TOZU İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞGLUTENLİ/GLUTENSİZMAKARNA (International)
  2. Balık Kokusu İçermeyen Balık Katkılı Makarna

Projeler

  1. Technical Assistance for Sectoral Analyses for Preparation ofIPARD III Programme (AVRUPA BİRLİĞİ TA/2020/SER/0002), 15.10.2020-
  2. +4 C de Muhafaza Edilen Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss Walbaum,1792) Raf Ömrü Üzerine Adaçayı Yağının ve Vakum Paketlemenin Kombine Etkisi, 08.06.2011-08.06.2017
  3. Kurt üzümü ekstraktı ile zenginleştirilmiş chia tohumu müsilajı'nın alabalık (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) filetolarının kaplanmasında kullanımı ve raf ömrünün belirlenmesi, 19.09.2017-18.03.2019
  4. Yaban mersini (Blueberry) ve kurt üzümü (Gojiberry) ekstraktıyla zenginleştirilmiş kitosan kaplamanın gökkuşağı alabalık (Onchorhyncus mykiss Walbaum 1792) filetolarının raf ömrü ve yağ asidi kompozisyonuna etkilerinin incelenmesi, 01.05.2016-01.05.2018
  5. HAMSİ (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) MARİNATLARININ KİMYASALVE DUYUSAL KALİTESİ ÜZERİNE KUŞBURNU SOSUNUN ETKİSİ, 10.10.2016-21.12.2017
  6. Gökkuşağı Alabalığından Oncorhynchus mykiss Hazırlanan Marinatların Raf Ömrüne Esansiyel Yağlardan Eugenol ün Etkisi, -
  7. Marine Edilmiş Kerevitlerin Raf ömrüne Biberiye ve Kekik Ekstraktlarının Etkisi, -
  8. Bazı Esansiyel Yağların Tütsülenmiş ve Vakum Paketlenmiş Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss Filetolarının Raf Ömrüne Etkisi Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, -
  9. Elazığ da Tüketime Sunulan Balıklarda Histamin Düzeyi ile Diğer Bazı Kimyasal Kalite Parametrelerinin Araştırılması Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, -
  10. Sazan ve Gökkuşağı Alabalıklarından Havyar Eldesi Ürün Bileşimi Duyusal Nitelikleri Yağ Asidi ve Vitamin Kompozisyonu ile Kolesterol Düzeyinin Belirlenmesi, -

Üyelikler

  1. LÖSEV
  2. DOÇEV
  3. Institute of Food Technologists (IFT)
  4. SÜMDER
  1. Uluslararası, Dergi, The Journal of Animal and Plant Sciences, 1
  2. Uluslararası, Dergi, Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 1
  3. Uluslararası, Dergi, jOURNAL OF FOOD SAFETY, 2