T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ

AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ


Prof. Dr. Mehmet ÇİFTÇİ

» Veteriner Fakültesi » Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü » Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı
Yabancı Dil :
-
Telefon :
424-2370000
Eposta :
Web Sitesi :
-
Adres :
-
Uzmanlık Alanı :
Kanatlı Besleme Ruminant Besleme


Veteriner Fakültesi
Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı

Doğum Yeri Hatay
Yabancı Dil -
Telefon 424-2370000
Eposta
Fax 424-2388173
Web Sitesi -
Adres -
Uzmanlık Alanı Kanatlı Besleme Ruminant Besleme
  • Lisans » 1996 Yılı mezunu

    Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Yüksek Lisans » 1996 Yılı mezunu

    Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Doktora » 2003 Yılı mezunu

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Doçentlik » 2006

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • Profesörlük » 2012

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi
  • 1 FIRAT ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ

    Dekan Yardımcısı » 2015-02-15 tarihinden itibaren.

Kitaplar

  1. Çiftçi, M., Dalkılıç, B., , Türkiye Klinikleri Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Özel Konular ’xxRekabet Edilebilir uminant Yetiştirciliğinde Yem ve Besleme Yönteminin Önemi, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019, 86, 978-605-034-087-7.
  2. Mustafa, S., , D.B., , İ.H.Ç., , A.G.Ö., , S.D., , M.A.A., , K.Ş., , T.G., , P.T.S., , M.A.K., , N.Ş., , H.N., , M.Ç., , N.T.B., , HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI, MEDİPRES, 2008, 520, 978-975-6676-29-5.
  3. Mustafa, S., , D.B., , İ.H.Ç., , A.G.Ö., , S.D., , M.A.A., , K.Ş., , T.G., , P.T.S., , M.A.K., , N.Ş., , H.N., , M.Ç., , N.T.B., , HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI, MEDİPRES, 2008, 520, 978-975-6676-29-5.
  4. Mustafa, S., , D.B., , İ.H.Ç., , A.G.Ö., , S.D., , M.A.A., , K.Ş., , T.G., , P.T.S., , M.A.K., , N.Ş., , H.N., , M.Ç., , N.T.B., , HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI, MEDİPRES, 2008, 520, 978-975-6676-29-5.

Makaleler

Uluslararası
  1. Tonbak, F., Çiftçi, M., (2019). Karma Yeme İki Farklı Metot ile Korunan Esansiyel Yağ Karışımı İlavesinin Kronik Gürültüye Maruz Bırakılan Yumurtacı Bıldırcınlarda Performans ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 33(3),191-200.
  2. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Azman, M.A., Özçelik, M., Yılmaz, Ö., Baykalır, Y., Tonbak, F., (2018). EFFECTS OF ESSENTIAL OIL MIXTURE SUPPLEMENTATION TO BASAL DIET ON FATTENING PERFORMANCE, BLOOD PARAMETERS AND ANTIOXIDANT STATUS OF TISSUES IN JAPANESE QUAILS EXPOSED TO LOW AMBIENT TEMPERATURE. JOURNAL OF ANIMAL AND PLANT SCIENCES, 28(2),421-430.
  3. Şimşek, Ü.G., Yılmaz, Ö., Zehra, G., Çiftçi, M., Erişir, Z., (2017). Effect of housing systems on fatty acid structures of liver, abdominal fat and breast muscle in broiler production. INDIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES, 87(7),919-923.
  4. Güler, T., Ertaş, O.N., Kızıl, M., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., (2007). Effect of Dietary Supplemental Black Cumin Seeds on Antioxidant Activity in Broilers. MEDYCYNA WETERYNARYJNA, 63(9),1060-1063.
  5. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Güler, T., Ertaş, O.N., (2007). The Effects of Dietary Antibiotic and Anise Oil Supplementation on Body Weight Carcass Characteristics and organoleptic Analysis of Meat in Broilers. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 158(10),514-518.
  6. Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Şimşek, Ü.G., (2005). The Effect of an Essential Oil Mix Derived from Oregano Clove and Anise on Broiler Performance. INTERNATIONAL JOURNAL OF POULTRY SCIENCE, 4(11),879-884.
  7. Güler, T., Dalkılıç, B., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., (2006). The Effect of Dietary Black Cumin Seeds Nigella Sativa L in Diets on the Performance of Broilers. Asian - Australasian Journal of Animal Sciences, 19(3),425-430.
  8. Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Azman, M.A., (2005). Effects of Microbial Phytase Supplementation on Feed Consumption and Egg Production of Laying Hens. INTERNATIONAL JOURNAL OF POULTRY SCIENCE, 4(10),758-760.
  9. Güler, T., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., (2005). The Effect of Coriander Seed Coriandrum Sativum L as Diet Ingredient on the Performance of Japanese Quail. SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, 35(4),261-267.
  10. Çiftçi, M., Güler, T., Dalkılıç, B., Ertaş, O.N., (2005). The Effect of Anise Oil Pimpinella anisum L on Broiler Performance. INTERNATIONAL JOURNAL OF POULTRY SCIENCE, 4(11),851-855.
  11. Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Yılmaz, Ö., (2005). The Effect of a Dietary Supplement Coriander Seeds on the Fatty Acid Composition of Breast Muscle in Japanese Quail. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 156(10),514-518.
  12. Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Güler, T., (2005). Effects of Vitamin E and Vitamin C Dietary Supplementation on Egg Production and Egg Quality of Laying Hens Exposed to a Chronic Heat Stres. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 156(2),107-111.
  13. Azman, M.A., Çiftçi, M., (2004). Effects of Replacing Dietary Fat with Lecithin on Broiler Chicken Zootechnical Performance. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 155(8),445-448.
  14. Şahin, K., Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., (2001). Düşük Çevre Sıcaklığında Yetiştirilen Yumurta Tavuklarında Rasyona Katılan Kromun Verim ve Ham Besin Maddelerinin Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi. TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, 25(),823-830.
  15. Dalkılıç, B., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Baykalır, Y., (2015). Effect of dietary orange peel essential oil on physiological biochemical and metabolic responses of Japanese quails as affected by early age thermal conditioning and fasting. Revue Medicine Veterinaire, 166(5-6),154-162.
  16. Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Çerçi, İ.H., Güler, T., Ertaş, O.N., Arslan, O., (2009). Influence of Dietary Cinnamon Oil Supplementation on Performance and Carcass Characteristics in Broilers. JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, 36(1),125-128.
  17. Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Çiftçi, M., Yüce, A., (2009). The Influences of Different Stocking Densities on Some Welfare Indicators Lipid Peroxidation MDA and Antioxidant Enzyme Activities GSH GSH Px CAT in Broiler Chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8(8),1568-1572.
  18. Şimşek, Ü.G., Çerçi, İ.H., Dalkılıç, B., Yılmaz, Ö., Çiftçi, M., (2009). Effect of Improved Housing Design and Sexing on Carcass Traits and Fatty Acid Composition of Meat in Broiler Chicken. JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, 18(3),514-520.
  19. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Yüce, A., Yılmaz, Ö., Dalkılıç, B., (2010). Effects of Dietary Antibiotic and Cinnamon Oil Supplementation on Antioxidant Enzyme Activities Cholesterol Levels and Fatty Acid Compositions of Serum and Meat in Broiler Chickens. ACTA VETERINARIA BRNO, 79(),33-40.
  20. Çerçi, İ.H., Erişir, Z., Gürdoğan, F., Seven, İ., Patır, B., Dikici, A., Ünal, K., Çiftçi, M., (2011). Effects of Fresh Ensiled and Dried Alfalfa on Performance Carcass and Organoleptic Characteristics in Lambs. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 17(1),107-112.
  21. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Doğan, G., Özçelik, M., (2013). Antioxidant Activity of Cinnamon Bark Oil Cinnamomum zeylanicum L in Japanese Quails Under Thermo Neutral and Heat Stressed Conditions. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 19(5),889-894.
  22. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Azman, M.A., Çerçi, İ.H., Fadime, T., (2013). The Effects of Dietary Rosemary Rosmarinus officinalis L Oil Supplementation on Performance Carcass Traits and Some Blood Parameters of Japanese Quail Under Heat Stressed Condition. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 19(4),595-599.
  23. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Gürses, M., Güvenç, M., (2009). Effect of Improved Housing Design and Sexing on Carcass Traits and Fatty Acid Composition of Meat in Broiler Chicken. JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, 36(2),219-222.
  24. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Bayraktar, M., Dalkılıç, B., Arslan, O., Balcı, T.A., (2011). Impact of Stocking Density and Feeding Regimen on Broilers Performance Carcass Traits and Bone Mineralisation. JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, 39(3),230-233.
  25. Çerçi, İ.H., Çiftçi, M., Bahşi, M., Ünal, K., (2011). Cholesterol and Fatty Acid Composition of Lamb Serum and Offal as Affected by Alfalfa and Concentrate. VETERINARSKI ARHIV, 81(5),575-584.
  26. Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Ünal, K., Yılmaz, Ö., Gürdoğan, F., Tatlı, S.P., Bahşi, M., Benzer, F., Özçelik, M., (2010). Effects of Alfalfa Fresh Silage Hay on The Fatty Acid and Conjugated Linoleic Acid Amounts in Lamb Muscles and Fats. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 161(10),432-437.
  27. Yüce, A., Türk, G., Çeribaşı, S., Güvenç, M., Çiftçi, M., Sönmez, M., Özer, K.Ş., Çay, M., Aksakal, M., (2013). Effects of cinnamon Cinnamomum zeylanicum bark oil on testicular antioxidant values apoptotic germ cell and sperm quality. ANDROLOGIA, 45(),248-255.
  28. Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Bahşi, M., (2009). Effects of Enriched Housing Design on Broiler Performance Welfare Chicken Meat Composition and Serum Cholesterol Level. ACTA VETERINARIA BRNO, 78(),67-74.
  29. Çiftçi, M., Güler, T., Şimşek, Ü.G., Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., (2009). The Effect of Thymus Vulgaris L Oil as Growth Promoter in Broilers. INDIAN VETERINARY JOURNAL, 86(),930-932.
  30. Dalkılıç, B., Çiftçi, M., Güler, T., Çerçi, İ.H., Ertaş, O.N., Güvenç, M., (2009). Influence of Dietary Cinnamon Oil Supplementation on Fatty Acid Composition of Liver and Abdominal Fat in Broiler Chicken. JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, 35(2),173-176.
  31. Güler, T., Çerçi, İ.H., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., (2006). Can Apples be Used as a Source of Fermentable Carbohydrate When Making Alfalfa Silage. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 157(3),163-167.
  32. Güler, T., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Çerçi, İ.H., Dalkılıç, B., (2006). The Investigation of Possible Use of Unmarketable Cracked Eggs in Lamb Milk Replacer. REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE, 157(5),273-276.
  33. Dalkılıç, B., Azman, M.A., Çiftçi, M., Telo, S., (2009). Microbial Phytase and Zinc Sulfate Supplementation on Performance and Tissue Zinc Accumulation in Broiler Chicks. INDIAN VETERINARY JOURNAL, 86(),74-76.
  34. Güler, T., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., (2006). Effect of Feeding Coriander Coriandrum sativum L on Egg Production Performance and Nutrient Retention in Laying Japanese Quails. JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, 30(2),181-184.
  35. Güler, T., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Çerçi, İ.H., (2006). The Use of Unmarketable Cracked Eggs as Protein Source in Lambs. INDIAN VETERINARY JOURNAL, 83(),462-463.
  36. Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Dalkılıç, B., (2005). The Use of Unmarketable Cracked Eggs and Whey to Increase The Nutritive Value of Barley Straw. ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, 55(2),209-218.
  37. Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Azman, M.A., Çerçi, İ.H., (2005). Supplemental Tallow on Digestibility of Nutrients in Sheep. INDIAN VETERINARY JOURNAL, 82(),862-864.
Ulusal
  1. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Özçelik, M., Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Kızılaslan, A., Çambay, Z., Güngören, G., (2018). Karma Yeme İki Farklı Metot ile Korunan Esansiyel Yağ Karışımı İlavesinin Kınalı Kekliklerde (Alectoris chukar) Performans ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkileri. F.Ü.Sağ.Bil.Vet.Derg., 32(2),75-80.
  2. Erişir, M., Kılınç, Ü., Özçelik, M., Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Benzer, F., (2017). Taze, Silaj ve Kuru Yoncanın Kuzuların Kanındaki Serbest Radikal Hasarı ve Bazı Antioksidnlar Üzerine Etkisi. Int J Pure Appl Sci, 3(2),45-49.
  3. Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., Dalkılıç, B., Güler, T., Ertaş, O.N., (2005). Elmanın Karbonhidrat Kaynağı Olarak Yonca Silajına Katılma Olanağının Araştırılması. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(2),93-98.
  4. Şimşek, Ü.G., Güler, T., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., (2005). Esans Yağ Karışımının Kekik Karanfil ve Anason Broylerlerde Canlı Ağırlık Karkas ve Etlerin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(2),1-5.
  5. Güler, T., Dalkılıç, B., Çiftçi, M., Ertaş, O.N., Dikici, A., Karatepe, P., Özlem, P.B., (2005). Broyler Rasyonuna Katılan Kekik ve Anason Yağları İle Antibiyotiğin Toplam Sekal Koliform Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi. DAUM, 3(3),47-52.
  6. Güler, T., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Ertaş, O.N., Çerçi, İ.H., (2005). Barınak Yoğunluğunun Toklularda Yem Tüketimi Canlı Ağırlık Artışı ve Yemden Yararlanma Üzerine Etkisi. DAUM, 3(2),66-69.
  7. Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Güler, T., Ertaş, O.N., Çerçi, İ.H., (2004). Bütün Olarak Verilen Arpa ve Soya Fasulyesinin Toklu ve Oğlaklarda Performans ve Ham Besin Maddelerinin Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi. DAUM, 3(1),211-214.
  8. Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Ertaş, O.N., Güler, T., Çiftçi, M., (2005). Rasyona İlave Edilen Antibiyotik ve Kekik Yağının Etlik Piliçlerde Canlı Ağırlık Karkas ve Etlerin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 15(1),1-7.
  9. Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., Güler, T., Çiftçi, M., (2004). Yüksek Çevre Sıcaklığı Altında Yetiştirilen 30oC Bıldırcın Coturnix Coturnix Japonica Rasyonlarına Katılan Tatlı Su Midyesi Kabuklarının Yumurta Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi. Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 14(1),31-36.
  10. Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., (2006). Pazar Dışı Kalan Kırık Yumurtaların Performans Üzerine Etkisi ve Naylon Kese Tekniği ile Sindirilebilirliklerinin Tespit Edilmesi. Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 14(1),53-59.
  11. Fadime, T., Çiftçi, M., (2013). Sıcaklık Stresine Maruz Bırakılan Bıldırcınlarda Rasyona İlave Edilen Tarçın Yağının Cinnamomum zeylanicum L Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 27(2),61-66.
  12. Fadime, T., Çiftçi, M., (2012). Sıcaklık Stresine Maruz Bırakılan Bıldırcınlarda Rasyona İlave Edilen Tarçın Yağının Cinnamomum zeylanicum L Performans ve Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 26(3),157-164.
  13. Ünal, K., Çerçi, İ.H., Çiftçi, M., Erişir, Z., Gürdoğan, F., (2011). Yoncanın Taze Silaj ve Kuru Akkaraman Kuzularda Bazı Yapağı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 25(3),115-118.
  14. Çiftçi, M., Ünal, K., Çerçi, İ.H., Tatlı, S.P., Gürdoğan, F., Bahşi, M., Yılmaz, Ö., Özçelik, M., Benzer, F., Erişir, Z., Seven, İ., (2011). The Effect of Alfalfa on Retinol Tocopherol and Cholesterol Levels in Muscle and Tail Fat Tissues in Yearling Sheep. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 25(3),119-123.
  15. Ertaş, O.N., Çiftçi, M., Güler, T., Dalkılıç, B., (2006). Sıcaklık Stresi Altında Yetiştirilen Bıldırcınlarda Tatlı Su Midyesi Kabuklarının Kalsiyum Kaynağı Olarak Kullanılma Olanakları Yumurta Verimi ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 20(1),15-20.
  16. Çiftçi, M., Çerçi, İ.H., (2004). Pazarlanamayan Kırık Yumurtaların Toklu Besi Rasyonlarında Kullanılma Olanakları. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 18(2),117-122.
  17. Çiftçi, M., Güler, T., Çerçi, İ.H., Ertaş, O.N., Dalkılıç, B., (2006). Isıtma ve Öğütme İşlemleri Uygulanan Tam Yağlı Soyanın Toklularda Performans ve Ham Besin Maddelerinin Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 20(1),45-50.

Bildiriler

Uluslararası
  1. Bayrakdar, A., Dalkılıç, B., Yaman, M., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., (2017). Effect of Thermotolerance Acquisition and Dietary Orange Peel Essential Oil on Histomorphometry and Serotonin-Immunoreactive Endocrine Cell Numbers in the Small Intestines of Heat StressedJapanese Quails. 1. International Congess on Medicinal and Aromatic Plants”Natural and Healthy Life”, (),-.
  2. Bayrakdar, A., Dalkılıç, B., Yaman, M., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., (2017). Effect of Thermotolarance Acquisition an Dietary Orange Peel Essential Oil Histomorphometry and Serotonin-Immunoreactive Endocrine Cell Numbers in The Small Intestines of Heat Stressed Japanese Quails. I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”, (),-705.
  3. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Azman, M.A., Özçelik, M., Yılmaz, Ö., Baykalır, Y., Tonbak, F., (). Effects of Essential Oil Mixture orange peel bay leaf thyme and eucalyptus Supplementation to Basal Diet on Fattening Performance Blood Parameters Antioxidant Status of Tissues and meat quality in Japanese Quails Exposed to Low Ambient Temperature. The XXV. World’s Poultry Congress, Beijing, China, (),-.
  4. Erişir, Z., Şimşek, Ü.G., Özçelik, M., Baykalır, Y., Iflazoğlu, M.S., Çiftçi, M., (). The effets of Dietary Grape Seed on Antioxidant Status in Different Plumage Coloured Japanese Quails Exposed to Heat Stress. 3. International Congress of Veterinary Pharmacology and Pharmaceutical Sciences, İRAN, (),-.
  5. Erişir, Z., Iflazoğlu, M.S., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Azman, M.A., Benzer, F., Erişir, M., (). Effects of Milk Thistle Silybum marianum Seed Supplementation to High Calorie Basal Diets of Quails on Egg Production Egg Quality Traits Hatchability and Oxidative Stress Parameters. The XXV. World’s Poultry Congress, Beijing, China, (),-.
  6. Şimşek, Ü.G., Yılmaz, Ö., Gökçe, Z., Çiftçi, M., Erişir, Z., (). Effect of Housing System on Meat Quality in Broiler Production. The XXV. World’s Poultry Congress, Beijing, China, (),509-.
  7. Çiftçi, M., Şimşek, Ü.G., Dalkılıç, B., Azman, M.A., Yılmaz, Ö., Iflazoğlu, M.S., Özçelik, M., Baykalır, Y., Tonbak, F., Bahşi, M., (2015). Effect of dietary orange peel extract ope on physiological biochemical and metabolic responses of japanese quail reared under low ambient temparature. The Potential for Poultry Production in Developing Countries, (),-.
  8. Dalkılıç, B., Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Baykalır, Y., (2015). Effect of dietary orange peel essential oil on physiological biochemical and metabolic responses of japanese quail as affected by early age thermal conditioning and fasting. The Potential For Poultry Production in Developing Countries, (),-.
  9. Ertaş, O., , G.T., , Ç.M., , D.B., , Ş.G., (). The Effect of an Essential Oil Mix Derived from Oregano Clove and Anise on Broiler Performance. 14th World Veterinary Poultry Congress, İstanbul, (),500-.
  10. Küçükayaz, M., , N.M., , U.A., , D.B., , Ç.M., (). Effects of Heat Treatment and Rolling Dry of Fullfat Soybean on Hematological Paramaters Plasma Vitamin A and E Levels in Sheep. 5th International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, İstanbul, (),38-.
  11. Azman, M., , Ç.M., (). Effects of Replacing Dietary Fat with Lecithin on Broiler Chicken Performance. XXII World’s Poultry Congress, İstanbul, (),511-.
  12. Çiftçi, M., , G.T., , D.B., , E.O., (). The Effect of Anise Oil Pimpinella anisum L on Broiler Performance. 14th World Veterinary Poultry Congress, İstanbul, (),495-.
  13. Guler, T., , E.O., , Ç.M., , D.B., (). The Effect of Coriander Seeds Sativum L on Egg Production Egg Quality and Digestibility of Nutrients in Japanese Quail. 14th World Veterinary Poultry Congress, İstanbul, (),494-.
  14. Güler, T., , E.O., , Ç.M., , D.B., (). The Effect of Coriander Seeds Sativum L in Diets on the Performance of Japanese Quail. 14th World Veterinary Poultry Congress, İstanbul, (),497-.
Ulusal
  1. Şimşek, Ü.G., Çiftçi, M., Yaman, M., Özçelik, M., Baykalır, Y., Kızılaslan, A., Bayrakdar, A., Cambay, Z., Yakut, S., Erişir, Z., (2018). Kınalı kekliklerde (Alectoris chukar) ışık renginin performans, ince bağırsak histomorfometrik özellikleri ve bazı kan parametrelerine etkisi. VII. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, (),-.
  2. Şimşek, Ü.G., Çerçi, İ.H., Bayraktar, M., Çiftçi, M., Dalkılıç, B., Arslan, O., (2018). Etlik piliçlerde farklı yerleşim sıklığının ve yemleme sisteminin performans, karkas ve ekonomik özellikler üzerine etkisi. II. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, (),-.
  3. Dalkılıç, B., Güler, T., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., (2005). Broyler Rasyonlarına Katılan Kekik ve Anason Yağları ile Antibiyotiğin Toplam Sekal Koliform Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi. III. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Çukurova Üniversitesi, Adana, (),378-.
  4. Çiftçi, M., , Ç.İ., , K.U., , Y.Ö., , G.F., , S.P., , B.M., , B.F., , Ö.M., (). Yoncanın Taze Silaj ve Kuru Tokluların Kaslarında ve Yağlarında Yağ Asidi ve Konjuge Linoleik Asit Miktarı Üzerine Etkileri. VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası katılımlı), Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, (),466-.
  5. Çerçi, İ., , E.Z., , G.F., , S.İ., , P.B., , D.A., , K.Ü., , Ç.M., (). Taze Ot Silaj ve Kuru Ot Şeklinde Yedirilen Yoncanın Kuzularda Performans Karkas ve Etin Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi. VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası katılımlı), Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, (),384-.
  6. Çiftçi, M., , K.U., , Ç.İ., , S.P., , G.F., , B.M., , Y.Ö., , Ö.M., , B.F., , E.Z., , S.İ., (). Yoncanın Toklularda Retinol Tokoferol ve Kolesterol Düzeyleri Üzerine Etkisi. VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası katılımlı), Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, (),379-.
  7. Şimşek, Ü., , D.B., , Ç.M., , Ç.I., , B.M., (). Zenginleştirilmiş Yerleşim Düzeninin Etlik Piliçlerde Performans Refah Tavuk Eti Kompozisyonu ve Serum Kolesterolü Üzerine Etkileri. III. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyon, (),106-.
  8. Dalkılıç, B., , Ç.M., , G.T., , Ç.I., , E.O., , G.M., (). Etlik Piliç Rasyonlarına Tarçın Yağı ilavesinin Abdominal Yağ ve Karaciğer Dokusu Yağ Asitleri Kompozisyonuna Etkisi. V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası katılımlı), Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu/Tekirdağ, (),350-.
  9. Çiftçi, M., , D.B., , G.T., , Ç.I., , E.O., , A.O., (). Etlik Piliç Rasyonlarına Tarçın Yağı İlavesinin Performans ve Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi. V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası katılımlı), Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu/Tekirdağ, (),346-.
  10. Şimşek, Ü., , Ç.İ., , Ç.M., , Y.Ö., , D.B., (). Etlik Piliçlerde Farklı Yerleşim Sıklığı ve Yemleme Sisteminin Piliç Eti Yağ Asidi Kompozisyonu Üzerine Etkisi. II. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, (),30-.
  11. Şimşek, Ü., , D.B., , Ç.İ., , Y.Ö., , Ç.M., (). Etlik Piliçlerde Farklı Yerleşim Sıklığı ve Yemleme Sisteminin Piliç Eti Bileşimi ile Serum Kolesterol ve Yağ Asitleri Düzeyine Etkisi. II. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, (),29-.
  12. Şimşek, Ü., , Ç.İ.B.M., , Ç.M., , D.B., , A.O., (). Etlik Piliçlerde Farklı Yerleşim Sıklığı ve Yemleme Sisteminin Performans Karkas ve Ekonomik Özellikler Üzerine Etkisi. II. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, (),28-.
  13. Şimşek, Ü., , Ç.M., , D.B., , G.T., , E.O., (). Etlik Piliç Rasyonlarına İlave Edilen Antibiyotik ve Anason Yağının Canlı Ağırlık Karkas Özellikleri ve Etin Duyusal Özellikleri Üzerine Olan Etkileri. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Uludağ Üniversitesi, Bursa, (),228-.
  14. Şimşek, Ü., , D.B., , E.O., , G.T., , Ç.M., (). Rasyona İlave Edilen Antibiyotik ve Kekik Yağının Etlik Piliçlerde Canlı Ağırlık Karkas ve Etlerin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Uludağ Üniversitesi, Bursa, (),233-.
  15. Şimşek, Ü., , G.T., , Ç.M., , E.O., , D.B., (). Esans Yağ Karışımının Kekik Karanfil ve Anason Etlik Piliçlerlerde Canlı Ağırlık Karkas ve Etlerin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Uludağ Üniversitesi, Bursa, (),238-.
  16. Çiftçi, M., , Ç.İ., (). Pazar Dışı Kalan Kırık Yumurtaların Naylon Kese Tekniği İle Sindirilebilirliklerinin Tespit Edilmesi. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Uludağ Üniversitesi, Bursa, (),435-.
  17. Çiftçi, M., , Ç.İ., (). Pazar Dışı Kalan Kırık Yumurtaların Toklu Besi Rasyonlarında Kullanılma Olanakları. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Uludağ Üniversitesi, Bursa, (),362-.
  18. Çiftçi, M., , Ç.İ., , G.T., , D.B., , E.O., (). Isıtma ve Öğütme İşlemleri Uygulanan Tam Yağlı Soyanın Toklularda Performans ve Ham Besin Maddelerinin Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi. III. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Çukurova Üniversitesi, Adana, (),445-.
  19. Çerçi, İ., , Ç.M., , G.T., , D.B., , E.O., (). Silolamada Yoncaya Şeker ve Arpaya Alternatif Olarak Pazarlanamayan Elmanın Katılma Olanağının Araştırılması. III. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Çukurova Üniversitesi, Adana, (),567-.
  20. Dalkılıç, B., , A.M.Ç.M., , T.S., (). Etlik Piliç Rasyonuna Katılan Çinko ve Mikrobiyel Fitaz Enziminin Performans ve Dokularda Zn Birikimi Üzerine Etkisi. III. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Çukurova Üniversitesi, Adana, (),386-.
  21. Ertaş, O., , D.B., , G.T., , Ç.M., (). Yüksek Çevre Sıcaklığı Altında Yetiştirilen 30oC Bıldırcın Coturnix Coturnix Japonica Rasyonlarına Katılan Tatlı Su Midyesi Kabuklarının Unio Elangatus Eucirrus Bourguignat Shell Yumurta Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi. III. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Çukurova Üniversitesi, Adana, (),245-.
  22. Güler, T., , E.O., , Ç.M., , D.B., (). The Effect of Coriander Seeds Sativum L in Diets on The Carcass Characteristic of Japanese Quail. I. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Fırat Üniversitesi, Elazığ, (),53-.
  23. Çiftçi, M., , Ç.İ., (). Toklu Rasyonlarına İlave Edilen Pazar Dışı Kalmış Kırık Yumurtaların Besi Performansı Kesim ve Karkas Özelliklerine Etkisi. I. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Fırat Üniversitesi, Elazığ, (),52-.
  24. Azman, M., , H.İ., , Ç.M., (). Broyler Rasyonlarına Katılan Lesitinin Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkileri. II. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Fırat Üniversitesi, Elazığ, (),77-.
  25. Ertaş, O., , Ç.M., , G.T., , D.B., (). Sıcaklık Stresi Altında Yetiştirilen 30oC Bıldırcın Rasyonlarına Kalsiyum Kaynağı Olarak Farklı Oranlarda Katılan Tatlı Su Midyesi Kabuklarının Unio Elangatus Eucirrus Bourguignat Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. II. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Fırat Üniversitesi, Elazığ, (),63-.
  26. Ertaş, O., , G.T., , Ç.M., , Ç.İ., , D.B., (). Toklu Besisi Rasyonlarında Pazar Dışı Kırık Yumurta ve Peyniraltı Suyu Katılmış Arpa Samanın Kuru Yonca Yerine Kullanılma Olanağı. II. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Selçuk Üniversitesi, Konya, (),345-.
  27. Güler, T., , Ç.M., , E.O., , Ç.İ., , D.B., (). Elmanın Şeker ve Arpaya Alternatif Karbonhidrat Kaynağı Olarak Yonca Silajına Katılması. II. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Selçuk Üniversitesi, Konya, (),376-.
  28. Çerçi, İ., , G.T., , Ç.M., , E.O., , D.B., (). Pazar Dışı Kırık Yumurtaların Kuzu Süt İkame Yeminde Kullanılma Olanağının Araştırılması. II. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Selçuk Üniversitesi, Konya, (),103-.
  29. Şahin, K., , E.O., , G.T., , Ç.M., (). Yumurta Tavuklarında Farklı Yemleme Yöntemlerinin Vitamin A Vitamin E ile Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkileri. Serbest Radikaller ve Antioksidanlar Araştırma Derneği II. Ulusal Kongresi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir, (),58-.
  30. Şahin, K., , G.T., , E.O., , B.N., , Ç.M., , K.M., (). Yumurta Tavuklarında Aflatoksin İçeren Rasyona Katılan Vitamin E ve Selenyumun Serum Vitamin E Vitamin A ve Selenyum Düzeyleri Üzerine Etkileri. Serbest Radikaller ve Antioksidanlar Araştırma Derneği II. Ulusal Kongresi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir, (),57-.

Projeler

  1. Portakal Kabuğu Esans Yağı Kullanılan Japon Bıldırcınlarında Telafi Büyümesi, 07.06.2013-14.05.2015
  2. Elazığ İli Koyunlarda Mera Öncesi Mart Mera Dönemi Mayıs Haziran ve Mera Sonrası Ağustos Kan Serumlarında Bazı Mineral Maddelerin Kalsiyum Fosfor Magnezyum Demir Bakır Çinko Mangan Molibden Düzeylerinin Tespiti, 10.03.2013-13.02.2015
  3. Yenilenmiş Kafes Sistemi ve Yer Sisteminin Etlik Piliç Üretiminde Piliçlerin Performansı Refahı ve Et Kalitesi Üzerine Etkileri, -
  4. Sıcaklık Stresine Maruz Bırakılan Bıldırcınlarda Rasyona İlave Edilen Tarçın Yağının Performans ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi, -
  5. Karbon tetraklorür tarafından oluşturulan karaciğer fibrozisli erkek ratlarda sperm kalitesi apoptosis ve oksidatif stres üzerine nar suyu tarçın yağı ve quercetin gibi antioksidanların etkisi, -
  6. Etlik Piliç Rasyonlarına Farklı Dozda İlave Edilen Tarçın Ekstraktının Performans Bazı Doku ve Kan Parametreleri Üzerine Etkisi, -
  7. Farklı Yerleşim Sıklığı ve Yemleme Sisteminin Etlik Piliçlerde Performans Ve Yağ Metabolizması Üzerine Etkisi, -
  8. Taze Silaj ve Kuru Yoncanın Toklu Eti Kalitesine Etkisi, -
  9. Elazığ şartlarında yapay mera oluşturulması ve yaygınlaştırılması, -
  10. Pazar dışı kalan yumurtaların toklu besi rasyonlarına katılma olanağının araştırılması, -
  11. Yağmurlama ve sulama ağının kurulması, -
  12. Yumurta tavuklarının piliç döneminde sıcak stresinden kaynaklanan sınırlı yem tüketiminin verimlilik üzerine etkisi, -

Üyelikler

  1. Hayvan Besleme Bilim Derneği
  1. Uluslararası, Dergi, International Journal of Biochemistry and Biotechnology, 1
  2. Uluslararası, Dergi, International Journal of Pharmacy and Pharmacology, 1
  3. Uluslararası, Dergi, American Journal of Food Science and Technology, 1
  4. Uluslararası, Dergi, International Research Journal of Plant Science, 1
  5. Uluslararası, Dergi, African Journal of Food Science, 1
  6. Uluslararası, Dergi, African Journal of Biotechnology, 1
  7. Uluslararası, Dergi, JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, 1
  8. Uluslararası, Dergi, TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, 1